Sokmilliárdos kínai beruházást kap a magyar település

November elejéig 250 új munkatárs felvételét tervezi oroszlányi gyárába a kínai tulajdonban lévő, kipufogócsonkokat és turbófeltöltő-házakat gyártó Wescast Hungary Zrt. - tájékoztatta a Wescast vállalatcsoport igazgatótanácsának alelnöke, a társaság európai elnöke az MTI-t.
MTI-Eco, 2014. október 28. kedd, 14:32

George Yang hozzátette, néhány napja 300 jelentkezőt hallgattak meg, közülük 152 fő felelt meg a felvételi követelményeknek. Közölte, a növekvő megrendelések miatt idén 7,7 milliárd forintos technológiai fejlesztést hajtottak végre az üzemben. A munkaerő-igény biztosítására népszerűsítő kampányt indítottak, növelték a kezdő béreket és a termelési területeken teljesítmény-ösztönző bónuszt vezettek be.

Matajsz Gábor megbízott gyárigazgató elmondta, 2015 második felében, mintegy 4,8 milliárd forintos beruházással, további számítógép vezérlésű szerszámgépeket állítanak üzembe. A Wescast magyarországi gyárában 2020-ig összesen 22 milliárd forintot szán korszerűsítésre és új csarnok építésére. A vállalatnál a mostani bővítés előtt 1450 ember dolgozott, az évtized végére 2500 embernek szeretnének munkát adni. A társaság nettó árbevétele az idén várhatóan meghaladja a 28 milliárd forintot, jövőre 33 milliárd forintos árbevételre számítanak.

Az öntödét és megmunkáló üzemet is magába foglaló gyárat 2000-ben alapította a kanadai Wescast Industries Inc., amelyet 2013 márciusában megvásárolt a kínai Sichuan Bohong Industry vállalatcsoport. A felvásárlással a cég neve nem változott. A társaság kanadai, egyesült államokbeli, magyarországi és kínai gyárakkal rendelkezik. A vállalatcsoportnak világszerte 8 termelő üzeme van. Értékesítési és mérnöki tevékenységét Kanadában, Franciaországban, Németországban, Angliában és Japánban található szolgáltató irodái támogatják.

A Wescast minden európai megrendelését az oroszlányi gyárból teljesíti. Közvetlen beszállítója szinte minden európai autógyártónak, vevői között található az Audi, a Daimler, a Fiat, a Ford, a PSA csoport, a Renault és a Volkswagen. A turbógyártók közül legjelentősebb vevőik a BorgWarner Turbo Systems, a Honeywell Turbo Technologies és a Mitsubishi Equipment Europe.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unortodox, 2014.10.28 18:31

@Zodiakus: -No ott van a jó fizetés,nálunk csak a kuli munka lesz,minimálbérért..mint a 100 tesco-nál ...20 éve ..,mondjuk ez baj ,de nem most kezdődött ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tever kneif, 2014.10.28 18:27

Magyarország a hídfő szerepét tölti be a kínai-európai együttműködésben ? fogalmazott Vang Ji, kínai külügyminiszter, amikor Pekingben fogadta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert kedden

A keleti nyitás ujabb eredményei Kinával oriási lendűletet ad a magyar gazdaságnak.

A magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari export kiváltságos lehetőségekhez jutott, megnyílt az út a magyar sertés-, liba-, kacsa- és nyúlhús előtt" - közölte a miniszter. Hozzátette, négy magyar vállalat már engedélyt is kapott az exportra, kettőnek az engedélyei pedig már készülőfélben vannak.

Magyarország eddig egyedülálló módon rendelkezik ilyen sok engedéllyel.

A kínai és a magyar Eximbank vezetői kedden a pekingi magyar nagykövetség épületében aláírtak egy megállapodást, amely szerint 200 millió euróról 300 millió euróra bővítik azt a közös hitelkeretet, amely közös beruházások, illetve a Kínába irányuló magyar export finanszírozását szolgálja.

2003 és 2013 között a kereskedelmi forgalom értéke a hatszorosára emelkedett, tavaly 2 milliárd dollár értékben, rekordot döntve exportált Magyarország árut Kínába, amihez képest az idei év első hét hónapjában - éves szinten - 8 százalékos a növekedés.

MAGYARORSZÁG a Kőzép- és Keleteuropai gazdaság és pénzűgy bázisává vált, itt várhato ebben a régioban a kővetkező évtizedek legnagyobb gazdasági fellendűlése, MAGYARORSZÁGGAL az élen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Zodiakus, 2014.10.28 18:17

Értékesítési és mérnöki tevékenységét Kanadában, Franciaországban, Németországban, Angliában és Japánban található
-No ott van a jó fizetés,nálunk csak a kuli munka lesz,minimálbérért.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

unortodox, 2014.10.28 17:24

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html