Több mint húsz év után lép a Borsodi: csapról a boltokba kerül a meggyes sör

A Borsodi Sörgyár újabb termékfejlesztéssel kezdi meg az őszi szezont. Szeptember óta már a boltokban is elérhető a belga meggyes sörkülönlegesség, a Belle-Vue Extra Kriek - olvasható a társaság közleményében.
K. Kiss Gergely, 2020. október 20. kedd, 12:43
Fotó: Stocksnap

A Borsodi Sörgyár Magyarországon már 1997 óta forgalmazza a Belle-Vue Kriek Lambic sört, azonban eddig a márka kedvelői eddig csupán csapolt formában élvezhették ízét. Mostantól azonban kiskereskedelmi forgalomba került 0,33 literes, dobozos kiszerelésben, 4,1 százalékos alkoholtartalom mellett.

A Belle-Vue Extra Kriek Brüsszel közelében termesztett meggy és fiatal lambic házasításából születik. A piros "bogyók" gyönyörű rubin színt, valamint illatos gyümölcsös aromát, kellemes savasságot és frissességet kölcsönöznek a sörnek.

A lambic a legősibb, napjainkban is létező sörtípus. Ezek a sörök irányított erjesztési folyamat helyett spontán erjedéssel készülnek, azaz a levegőben élő mikroorganizmusok hatására erjednek alkoholos itallá. A sörfőzést követően a lambicot évekig tölgyfahordókban érlelik, ahol az erjedés tovább folytatódik.

Egy hagyományos lambic sör készítéséhez minimum három év szükséges. A lambic sörök vad ízekkel bírnak: savas, boros, gyümölcsös, fűszeres, fanyar és enyhén füstös - részletezték a közleményben .

 

HOZZÁSZÓLÁSOK