Sorozatos elbocsátások a magyar boltokban

A járvány miatt elrendelt boltzár eredményeként a ruhaüzletek forgalma beszakadt, sok üzlet leépítésbe kezdett - derül ki a G7 összeállításából.
Csernátony Csaba, 2020. június 4. csütörtök, 13:11
Fotó: Getty Images

Az idén áprilisi kiskereskedelmi forgalom több mint 10 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól a legfrissebb - csütörtökön megjelent -  adatok szerint.

A visszaesés a különböző üzleteket eltérően érintette, a ruha-, cipő és textilboltok forgalma 90 százalékkal csökkent. A G7 gazdasági portál pedig a céges statisztikák alapján megnézte, hogyan alakult a létszám a szóban forgó szegmensben. Még a top 50-be bekerülő cégeknél is több mint 10 százalékkal csökkent az alkalmazottak száma, a kisebb cégek azonban még ennél is nagyobb arányban építettek le.

A portál szerint a huszonöt legnagyobb ruhát és cipőt értékesítő cég február és április között több mint 1300 embert rúgott ki, ez pedig azt jelenti, hogy minden hatodik korábban náluk dolgozó elveszítette az állását. A legdurvább leépítés a Hádánál volt, amely még márciusban jelentette be, hogy akkori 560 alkalmazottjából 400-at elküld, de megvált dolgozói nagyjából felétől a Spriengfield és a Reno Cipő Kft. is.

HOZZÁSZÓLÁSOK