Sorra nyeri a tokaji közbeszerzéseket az Opus leánya

Újabb tokaji közbeszerzést nyert el a Mészáros Lőrinchez köthető Euro Generál és a Penta alkotta konzorciuma.
Domokos Erika, 2018. június 12. kedd, 16:50
Fotó: Napi.hu

Az Opus által 50 százalékban birtokolt Euro Generál Építő és Szolgáltató Zrt. a Penta Industry Kft.-vel közösen elnyert egy közel 1,5 milliárd forintos közbeszerzést - közölte az Opus, amit a Portfolio idézett. A két cég egy borászati üzemet épít Tállya községben, annak határában. A közbeszerzést a Tokaji Szőlő- és Bortermelési Közösségi Infrastruktúra Központ Nonprofit Kft. írta ki - ennek a tokaji települések alkotta Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa a tulajdonosa.

Tokajban tavaly novemberben is nyert két közbeszerzést a két cég: Bodrogkisfaludban is borászati üzemet építhetnek - egyedüli ajánlattevőkén - nettó 1,7 milliárd forintért (a szerződés előzetesen becsült értéke 853 millió forint volt), valamint egy beszerzési központot nettó 399 millió forintért - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. Az utóbbi beszerzés időközben drágult, az eredeti szerződés 384 millió forintra szólt.

Tavaly augusztusban egyedüli ajánlattevőként, önállóan pályázva is nyert az Euro Generál: Hercegkút külterületén építhet közpénzből borászati üzemet, nettó 683 millió forintért.

Az Opus jól teljesít kedden a tőzsdén, a vállalat árfolyama több mint 1,4 százalékot erősödött, így jelenleg 710 forinton forognak az Opus-papírok - írta a Portfolio.

HOZZÁSZÓLÁSOK