BUX
38643

Spanyol cég épít konzervdoboz gyárat

A spanyol tulajdonú Mivisa Hungary Kft. a Tatabánya-Környei Ipari Parkban építi meg új magyarországi üzemét, ahol konzervdobozokat gyártanak majd. A gyár negyven embernek ad munkát.

MTI-Eco, 2011. augusztus 25. csütörtök, 18:43

A vállalat a napokban beadta az üzem építési engedélyét, a 2012 januári indulás után naponta egymillió doboz hagyja majd el a gyártósort - mondta Schmidt Csaba (Fidesz), Tatabánya polgármestere.

A Tatabányával közös ipari park hat hektáros környei részén épül fel az üzem, 20 ezer négyzetméteren - közölte Beke László, független környei polgármester.

A spanyol Mivisa fémből készült élelmiszeripari csomagolóanyagok előállításával foglalkozik. Termékei között megtalálhatók a konzervdobozok, a nyitófüles- és visszazárható doboztetők, illetve a lecsavarható fémkupakok.

A vállalat a nyitófüles konzervdoboz-tetők előállításában világelső, ebből a termékükből évente több mint hatmilliárd darabot gyártanak. A cégnek Spanyolországban hat, Marokkóban, Hollandiában és Magyarországon pedig egy-egy üzeme van, Debrecenben, ahol közel húsu főt foglalkoztatnak.

A Mivisa 2010-es árbevétele mintegy 520 millió euró volt.