BUX
39663

Spanyol cég ruház be Nagykanizsán

Több millió eurós beruházást valósít meg Nagykanizsán a spanyol tulajdonú faipari vállalkozás, az Ureta Hungria Kft., az üzemben 60-70 dolgozót foglalkoztatnak majd - írta a Zalai Hírlap.

MTI-Eco, 2011. szeptember 1. csütörtök, 08:25

Az anyacég, a Grupo Ureta Maderas - családi vállalkozás - 2009-ben vásárolta meg a Zalaerdő fafaldolgozó üzemét, mondván, hogy a Zalaerdőtől jó minőségű tölgyfát tudnak beszerezni, és Nagykanizsán háromszor olcsóbb a munkaerő, mint Spanyolországban - mondta a napilapnak Antonio Chicote, a magyarországi leányvállalt ügyvezető igazgatója.

A 6-7 millió eurósra tervezett fejlesztés két évvel ezelőtt kezdődött el. A gazdasági világválság miatt azonban csökkent a kereslet, nehezebb volt hitelt felvenni a bankoktól. Ezért a fűrészüzem megépítését elhalasztották, de legkésőbb 2012 elejére elkészül az eredetileg tervezett összeg helyett a 2 millió eurós beruházás - közölte Antonio Chicote.

A fafeldolgozó üzemben jelenleg tizenöten dolgoznak, de a beruházás befejezése után 60-70 főt tudnak majd foglalkoztatni. Az üzemben a kitermelt fa rönkjeit méretre vágják, osztályozzák, és az európai, valamint az ázsiai piacon értékesítik.