Nagy változás jön több hazai Spar-üzletben

Újrahasználható zöldség- és gyümölcstároló tasakokat ad a Spar a vásárlóinak, hogy így buzdítsa az embereket a környezetbarát életmódra.
Szabó Dániel, 2019. március 20. szerda, 12:49
Fotó: Getty Images

A Spar-áruházak zöldség-gyümölcs részlegeire kihelyezett újrahasználható tasakokat a vásárlók 599 forintért szerezhetik be. Egy ilyen csomag 3 darab mosható és szalaggal jól zárható, tartós, többször használatos tasakot tartalmaz - közölte a bejelentést a Profitline.hu.

A lánc azért döntött így, mert felelős nagyvállalatként igyekszik kevésbé terhelni a környezetet. A zacskók mellett is figyelmet fordítanak arra, hogy csökkentsék a hulladék mennyiségét, támogassák a szelektív hulladékgyűjtést, és minden áruházunkban környezetkímélő energia-felhasználási, hűtési és világítási technológiákat alkalmaznak - foglalta össze a portál Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetőjének a nyilatkozatát.

A hulladékmennyiség visszafogása azért is fontos, mert a világban összesen gyártott műanyag zacskók 80 százalékát Európában használják fel. Ez azt jelenti, hogy évente 100 milliárd műanyag zacskó kerül piacra. Magyarországon az egy főre jutó éves nejlonzacskó-felhasználás 30 darab, az országban egy nap alatt 1 millió zacskó fogyhat el. A kidobott zacskók akár 1000 évig szennyezhetik a bolygónkat.

A társaság az ősszel már döntött egy fontos változásról: csak lebomló, komposztálható zacskókat lehet vásárolni az üzleteiben.

HOZZÁSZÓLÁSOK