Jó hírt közölt a Spar

A Scores Group piackutatása szerint a kiskereskedelmi láncok közül a Spar Csoport áruházait kedvelik a legtöbben, ha hústermék vásárlásáról van szó - adta hírül a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft.
Domokos László, 2020. december 17. csütörtök, 14:28
Fotó: Spar Magyarország

A Spar Csoport áruházai lettek a kedvenc frisshúsvásárlási helyszínek egy reprezentatív internetes kutatás szerint, amelyet a Scores Group végzett el a közelmúltban.

A piackutatás a felnőtt lakosságot kérdezte a friss húst kapcsán, amelyeket húspultból, hentes pultból kimérve, illetve előre csomagoltan az önkiszolgáló hűtőkből és hűtőládákból lehet megvásárolni. Az eredmények alapján  a fel nem dolgozott nyers húsoknál a Spart részesítik előnyben a vásárlók országszerte, legyen szó sertésről, marháról, különböző szárnyasokról, vadhúsokról vagy egyéb húsokról, például nyúlról.

A kiskereskedelmi láncok közül a Spar volt az első, amely önálló húsüzemet indított. A Regnum Húsüzem és Oktatóközpontra az elmúlt 15 évben több mint 8 milliárd forintot költött a cégcsoport. A húsüzem közben nemcsak szakmai központtá vált, hanem az ország egyik legmodernebb technológiával rendelkező húsfeldolgozó egysége is lett, ahol 2019-ben 2611 szarvasmarhát és 451 ezer félsertést dolgoztak fel. A termelés volumene meghaladta tavaly a 39 850 tonnát, a magyar beszállítók aránya pedig a 80 százalékot - mondta Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője.

A lánc üzleteiben a pultos hústermékek generálják a nagyobb forgalmat, de a vásárlói trendek egyre inkább megkövetelik az előre csomagolt, előre szeletelt védőgázas vagy vákuumos kényelmi termékek polcon tartását is.

Spar Magyarország

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Eva Nagy 55, 2020.12.17 18:00

Az biztos, hogy ott van a legszebb husaru!! Szeretjük a boltot minden van ami kell!, ráadásul minőségi termékek vannak!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html