Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jelenleg 45 éves szakember 1997-ben diplomázott a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, pénzügy szakirányon. Diplomája megszerzése után, 2006-ig a K&H Bank és a Citibank munkatársaként treasury és vállalati területeken dolgozott. Majd 2006 júniusától három éven keresztül a KBC Csoport befektetői kapcsolattartójaként dolgozott Brüsszelben, 2009 áprilisától pedig a K&H Bank private banking igazgatója volt csaknem 8 éven át.

Szabó Sándor 2017 júniusától idén februárig a hazai privátbanki szektor második legnagyobb szereplőjének számító MKB Bank private banking igazgatóságát irányította.

Az SPB Befektetési Zrt. a szakember csatlakozásával a másfél éve elindított, és jelenleg már több mint 400 ügyfél mintegy 7 milliárdos vagyonát kezelő prémium banki üzletágnak kíván további lendületet adni - a cél az üzletág jelenlegi kezelt vagyonának öt éven belül megduplázása. Az SPB a prémium ügyfelek esetében életkortól függő nyitólimitet határozott meg: a 35 éves kor alatti ügyfelek 5 millió, míg a 35 évesnél idősebbek 10 millió forinttal nyithatnak számlát. A társaság ügyfeleinek egynegyede 35 év alatti, míg körülbelül 75 százaléka annál idősebb.

A hazai piacon jelenleg az SPB Befektetési Zrt. az egyetlen olyan private banking tanácsadó, amely valamennyi piaci szegmensben - így a kötvénypiacokon, a részvénypiacokon és a befektetési alapok piacán egyaránt - független módon ad tanácsot, azaz egyetlen partnerétől sem kap visszatérítést semmilyen formában. A szolgáltató által a privát- és prémiumbanki szegmensben kezelt számlák száma összesen 1914-re emelkedett 2018 év végére, ami 15 százalékos növekedést jelent egy év alatt. Ezzel párhuzamosan az SPB kezelt vagyona 68 milliárd forintra bővült a múlt év végére - olvasható a közleményben.