Spécibb gépek mehetnek az autógyárakba Fehérvárról

Európai uniós támogatás segítségével kapacitásbővítő beruházást hajtott végre Székesfehérváron az automatizálással és prototípusfejlesztéssel foglalkozó, elsősorban autóipari gyártók gyártósoraira célgépeket tervező és gyártó Amplio Automatika Kft.
Csernátony Csaba, 2020. november 11. szerda, 10:46
Fotó: Getty Images

A cég közleménye szerint több mint 929 millió forint összköltségű beruházáshoz 465 millió forint támogatást nyertek el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (Ginop). A beruházásnak köszönhetően a vállalat minimum 37 munkahelyet tud megőrizni.

Papp György ügyvezető tájékoztatása szerint a projekt keretében tizenkét új forgácsolóberendezést vásároltak, amelyekkel a termelési kapacitás növelésén túl precízebb alkatrészeket tudnak gyártani, és ezáltal az átlagostól eltérő berendezéseket magasabb precizitással tudják előállítani. Szerinte újabb piaci szegmenseket is próbálnak megcélozni a fejlesztést követően.

A nyilvános cégadatok szerint a mintegy nyolcvan dolgozót foglalkoztató Amplio Automatika Kft. 2019-ben 2,145 milliárd forint nettó árbevételt ért el, adózott eredménye 600 millió forint volt. Tavalyelőtt 1,921 milliárd forintnyi nettó árbevétel mellett 579 millió forint adózott eredményt realizált a cég.

HOZZÁSZÓLÁSOK