Spéder Zoltán eladta a CEMP-X Online Zrt.-ben lévő tulajdonát

Spéder Zoltán értékesítette a CEMP-X Online Zrt.-ben lévő tulajdonát. A társaság részvényeit Ziegler Gábor igazgatósági tag és Oltyán József médiavállalkozó vásárolták meg - jelentette be a médiacég.
Napi.hu, 2018. szeptember 17. hétfő, 18:41
Fotó: Stocksnap

A mai bejelentés szerint Spéder Zoltán a Silhouette Capital Management Kft.-n keresztül értékesítette a CEMP-X Online Zrt.-ben, az online kiadóvállalatokat működtető vagyonkezelő társaságban lévő tulajdonrészét. Az adásvétellel Ziegler Gábor, valamint Oltyán József 50-50 százalékos tulajdont szerzett a vagyonkezelő társaságban, illetve kizárólagos irányításuk alá kerültek a CEMP-X Online Zrt. kiadóvállalatai, valamint az Inda-Labs Zrt. és a csoport érdekeltségébe tartozó portálok felületeit értékesítő CEMP SH Kft.

Az adásvétellel párhuzamosan Bodolai László eladta a NP Nanga Parbat 17. Zrt.-ben lévő kizárólagos tulajdonát, melyet 50-50 százalékos arányban a CEMP-X Online Zrt. és a CEMP SH Kft. vásároltak meg. A tranzakció az index.hu kiadóvállalatának és szerkesztőségének működését nem érintik, az Index.hu Zrt. részvényei Bodolai László irányítása alatt működő Magyar Fejlődésért Alapítvány tulajdonában maradtak.

A CEMP-X Online Zrt. kizárólagos érdekeltségébe tartozó kiadók olyan népszerű kiadványokat működtetnek, mint a Dívány, a Femina, a Port., a TotalCar, és a Napi.hu, emellett ide tartozik az Inda szolgáltatáscsoport, illetve a csoport sales house tevékenységét ellátó CEMP SH Kft.

Az új tulajdonosok célja a CEMP-X Online Zrt. érdekeltségébe tartozó vállalatok és szerkesztőségek további sikeres és független működésének biztosítása, továbbá a csoport hirdetési és egyéb bevételeinek növelése, a CEMP SH piacvezető szerepének megerősítése.

18 éve dolgozom az Index- illetve a CEMP-csoport kötelékében, így jól ismerem a kiadóvállalatok és a szerkesztőségek igényeit, a vezetők és munkatársak napi kihívásait, sikereit. Tulajdonosként még inkább abban vagyok érdekelt, hogy a CEMP-X Online Zrt. által működtetett kiadványok megőrizzék vezető pozíciójukat, valamint a médiapiacon egyedülálló, és független hangjukat - hangsúlyozta Ziegler Gábor.

A CEMP-X online adásvételével egy időben a CEMP-X Online Zrt. és a CEMP SH Kft. 50-50 százalékos arányban megvásárolta Bodolai Lászlótól az NP Nanga Parbat 17 Zrt. részvényeit, amely társaság alapítója az Index.hu Zrt. tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítványnak (MFA).

A Nanga Parbat Zrt. részvényeinek megszerzését befektetésünk védelme érdekében szabtuk a CEMP-X Online Zrt. megvásárlásának feltételéül. Az MFA az Index.hu Zrt. tulajdonát számunkra kockázatosnak tűnő konstrukcióban szerezte meg a Pro-Ráta Holdingtól. Az MFA a részvényekért az aktuális vételár részleteket kifizette, de így is több száz millió forinttal tartozott az időközben Nyerges Zsolt tulajdonába került társaságnak. Nem kívántuk magunkat olyan helyzetbe navigálni, hogy a vételártartozás miatt az Index.hu részvényei bármilyen módon kikerüljenek az alapítvány tulajdonából, ezzel a CEMP SH Kft. esetleg elveszítse kizárólagos értékesítési képviseletét az Index.hu felületeire. A hírportál a sales house legfontosabb partnere, felületeinek értékesítése az éves árbevétel nagyjából a felét adja. Ebben a konstrukcióban mi hosszú távon biztosítva látjuk, hogy az index felületeit kizárólagosan a CEMP SH Kft. értékesítheti, illetve az alapítvány kitettsége is megszűnt, hiszen visszafizette tartozását - indokolta az adásvétel részleteit Oltyán József.

Az Index.hu Zrt. részvényeit 2017. januárja óta tulajdonló alapítványt egy személyben Bodolai László kuratóriumi elnök irányítja. A CEMP-X Online Zrt. új tulajdonosai számára az Index.hu jogi képviseletét 15 éve ellátó, illetve az MFA létrehozása óta az alapítvány, illetve az Index.hu Zrt. elnöki pozícióját betöltő Bodolai László személye a garancia arra, hogy az Index.hu továbbra is megőrizze politikai függetlenségét és ennek köszönhető sikeres működését - fogalmazott közleményében a CEMP-X Online Zrt.

Karrierív: Ziegler Gábor

Pályafutását biztosítási, pénzügyi területen kezdte, amely területről a Winterthur Pénztárszolgáltató Zrt.-nél betöltött területi vezető pozícióját és az Eurodirektnél ellátott értékesítési igazgatói pozícióját követően igazolt 2000-ben az Index kiadójához. 2008 májusától 2013 végéig a kiadó értékesítési igazgatója, azt követően 2017. áprilisáig a cég igazgatósági tagja. Az Index korábbi anyacége, a Central European Media & Publishing (CEMP) 2014-ben létrehozott, a CEMP-cégcsoport kiadóit kiszolgáló értékesítési egységének a CEMP Sales House-nak (SH) a kezdetektől ügyvezetője. 2015-ben részt vett CEMP SH, a Central Media, és az Origo közös leányvállalatának, a Hoppexnek - hazai programozott piactér - a létrehozásában, melynek működését a CEMP SH oldaláról jelenleg is felügyeli. Az IAB Hungary 2008-as megalakulásától 2017. szeptemberéig elnökségi tagja, másfél évig szervezet alelnöke. A hazai online közönségmérést szolgáltató Digitális Közönségmérési Tanácsnak (dkt.hu) 2013-as indulása óta elnökségi tagja.

Karrierív: Oltyán József

Jelenleg két működő társaság vezető tisztségviselője. A 2011-ben létrehozott Makroler Kft. ügyvezetője és a 2015-ben alapított Regon Média Zrt. tulajdonos vezérigazgatója. A tulajdonában álló társaságok bevétele 2018-ban meghaladják a nettó 2 milliárd forintot. Pályafutásának első éveiben biztosítási területen dolgozott.1997-től a Winterthur Pénztárszolgáltató Zrt. vállalati tanácsadója, majd a társaság projektmenedzsere. Ziegler Gáborhoz a pénztárszolgáltatónál eltöltött közös évek óta, 20 éves ismertség és barátság köti.

2000 őszén alapította meg az Index.hu Bács-Kiskun megyei mutációját a www.hiros.index.hu hírportált, amit 2013. január 7-ig üzemeltetett. 2010-ben megszervezte a magyar tulajdonú vidéki hírportálok tömörülését a Regon-csoportot.

A Regon-csoport tagjai 2011-ben: alon.hu (Szombathely), Hírös.index.hu (Kecskemét), Cívishir.hu (Debrecen), Nyírséghír.hu (Nyíregyháza), SzegedMa.hu (Szeged), SomogyTV.hu (Kaposvár), Pécsi Újság.hu (Pécs), Vehir.hu (Veszprém).

2013. január 7-től alapító-főszerkesztője a www.bacsmegye.hu Bács-Kiskun megyei hírportálnak. 2015-ben megalapította a www.magyarepitok.hu építőipari hírportált (amely jelenleg az iparág vezető tartalomszolgáltatója), valamint a Nogradhont.hu (Nógrád-megye), Pestpilis.hu (Pest-megye), JNSZ.hu (Jász-Nagykun Szolnok megye), Fejervar.hu (Fejér megye), Tolnavar.hu (Tolna megye), Baranyavar.hu (Baranya), Somogyivar.hu (Somogy-megye) portálokat.

Társadalmi szerepvállalás: A kilencvenes években a Bács-Kiskun megyei szakszervezeti szövetségben vállalt társadalmi munkát, ennek a keretében egy ideig az MSZOSZ megyei bank-biztosítás, majd az ifjúsági vezetői szerepét töltötte be. 2000-ben az MSZOSZ ifjúsági szervezetének (SZISZ) országos elnökségi tagja, a szervezetből 2000- őszén kilépett. Jelenleg a KDNP Bács-Kiskun megyei szervezetének elnökségi tagja, bizottsági elnöke.

Fotó forrása: StockSnap.

A Napi.hu a CEMP-X Online-csoport tagja.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.09.18 17:01

Már a választás előtt írtam, hogy a zindex is a diktátor vonalra kerül, és meg is érdemli.
A volt Axeles megyei lapok régen 40-50ezres példányban fogytak el, ma már a 10ezret sem éri el a diktatúrás migránsos tartalmak miatt.
Ezek a lapok nem kellenek senkinek, csak néhány seggnyaló él meg belőle, és seggnyaló csicska kommentelők verik rajta a nyálukat.
Lehet még pár évig arcoskodni, de a vége az lesz, hogy egy rakás selejt sz@r marad az országban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Czirok_a_gasztroblogger, 2018.09.18 14:34

@neduddgi1: "Másrészt pont ők hagyták abba a cigánytenyésztést (családi pótlék)"

Nem, a családi pótlékot még Gyurcsány fagyasztotta be 2009-ben, nézz utána, ostoba. És százféle más segílyt kapnak, gyakorlatilag heti rendszerességgel, tudom mert sajnos a közelemben is tele van ezekkel a retkekkel, a gazdád rejtett tartalékaival, szánalmas hülye csicska.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

neduddgi1, 2018.09.18 13:47

@Czirok_a_gasztroblogger: Kb. annyi értelme van veled társalogni mint Zana-val, meg a többi IQ harcossal.
Mit nem lehet azon megérteni , hogy a sok szar alternatíva közül kell választani egyet.
Ez momentán Orbán , ha lesz jobb akkor lehet mást választani.
Nem kell beléjük szerelmesnek lenni, mérlegeled hogy több plusz mint mínusz aztán szavazol. Ez az érzelmi picsogás az igazán ostoba dolog.
Másrészt pont ők hagyták abba a cigánytenyésztést (családi pótlék) , meg fogták őket közmunkára.Ebben speciel mellé lőttél.
Kis 10 milliós nép vagyunk 600K cigánnyal, meg 300K zsidrákkal megáldva.
Balról a 4. Reich jobbról a medve, lent meg a Porta.
Kétszer rábasztunk az érzelmi politizálásra, nem lehetne most okosan , cinikusan csinálni, és legalább fölfogni a koncepcióját annak aki bevállalta (Orbán).
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Czirok_a_gasztroblogger, 2018.09.18 13:20

@neduddgi1: "homoki cigány import" - szaporítják helyette a hazaiakat, és ezt eladják az ostobáknak (mint te) nemzetmentésként.

"népességfogyás" - na ebben Orsós kormánya tényleg "jól" teljesít, legalábbis a valódi magyar, képzett és dolgozó népességet tekintve. Évszázadok óta nem menekültek el ennyien ebből az országból, de ismétlem, ez csak a valódi magyar népességre vonatkozik, az indiai ősmigránsokat ezerrel szaporítja a gazdád. Lásd még népességcsere, biológiai fegyver - pont neked kell ezeket magyaráznom, ostoba??

"megéri elnéznem Lőrinc pofáját" - akkor nézzed, ostoba.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

neduddgi1, 2018.09.18 11:47

@Czirok_a_gasztroblogger: Mi ez az érzelmi kitörés? A politika részemről nem érzelmi kérdés , nem kell gyűlölni egyik oldalt sem.
Egyrészt Orbánék tényleg nem antiszemiták , lásd Deutsch Tamás meg még sok másik.
Ők (helyesen) felismerték , hogy az a fajta ZS törzsi uralom ami az USA-t vagy a nyugat EU-t mérgezi, megöl minket (népességfogyás, homoki cigány import, nemzetállamok felszámolása, uzsorázás).
Az a helyzet iróniája, hogy Izrael-t ugyanezekért támadják a balos globalista/trockista zsidrákok.
Az ellenségem ellensége a barátom.
Mellesleg Izrael az egyik legnacionalistább/undorítóan rasszista ország a világon, csak kurva jó sajtója van (lásd gázai mészárlás, hány szarrá lőtt palesztin gyerek képét láttad az Indexen?).
A tolvajságban nincs vita, Mészáros Lőrinc egy vicc , de ha cserébe a gyerekemnek nem kell egy olyan szarrakásban élnie mint ami akkor lenne ha Viktor lefekszik az EU-nak , megéri elnéznem Lőrinc pofáját.
Mint mondtam nem érzelmi kérdés.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html