Háromnegyedmilliárdért kapnak labdákat az óvodák

A Katker 2005 Kereskedelmi, Vendéglátó és Szolgáltató Kft. szállíthat az óvodáknak - az ovis labdaprogram keretében - játék egységcsomagokat 729 millió forintért.
Németh Géza, 2019. október 10. csütörtök, 11:30
Fotó: Pixabay

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A 2134 egységcsomag tartalma: bóják, különböző labdák, összehajtható kapuk, lábtenisz szett és mezek. A nyertessel szeptember 6-án kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a tenderen a Marathon Taneszköz Sport Kft., a Balázs-Diák Kft., a "HOR" Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., valamint a Dalnoki Sport Nagykereskedelmi Kft. is.

A Hvg.hu információi szerint a Közbeszerzési Döntőbizottság a folyamatban lévő eljárás ellenére engedélyezte, hogy az állami sportbeszerző cég 730 millióért leszerződjön több mint kétezer sportszercsomag megvásárlására az ovis labdaprogramhoz. Az indok: kiemelkedően fontos közérdek. A KDB engedélyére azért volt szükség, mert a közbeszerzési eljárásban érvénytelennek nyilvánított ajánlatot tevő Dalnoki Sport Kft. megtámadta a BMSK döntését. A KDB augusztus 29-én indította meg a jogorvoslati eljárást a Dalnoki Sport kezdeményezésére, a BMSK szeptember 3-án kérelmezte, hogy ennek ellenére szerződést köthessen a győztesnek kihozott céggel. A döntőbizottság egy nappal később már engedélyezte is a szerződéskötést, a Dalnoki Sport pedig 6-án visszavonta kérelmét.

A kormány - még 2018 végén - hozott határozatot az ovis labdaprogram megvalósításáról, a projektre kerek egymilliárd forintot irányoztak elő.

HOZZÁSZÓLÁSOK