A 25 milliárdos összesített költségvetés 40 százalékán két csapat osztozott tavaly a magyar élvonalban: a fehérvári Videoton és a Ferencváros. De ez a pénz még mindig kevés a Szabados Gábor szerint ahhoz, hogy a Bajnokok Ligája főtáblájára kerüljön a két csapat. Korábban azt számították ki, hogy három idényből kétszer elég volt a hatmilliárdos költségvetés, addig mostanra a szabályok változása miatt 9-10 milliárd kellhet ehhez. Ez viszont a duplája a két gárda költségvetésének: a Videoton 4,4, a Fradi 5,28 milliárd forintból gazdálkodott.

A jelenlegi büdzsé a szakértő szerint az Európa-liga főtáblára elég lehet: mert ott nem 32 csapat kerülhet be, hanem 48. Ez pedig fontos lenne, mert a nézőszám duplázásához - ami pénzügyileg elengedhetetlen lenne a kluboknak - az kéne, hogy nemzetközi kupában szerepeljen valamely magyar csapat. Jelenleg 3000 ember vált jegyet egy-egy mérkőzésre.

Szabados megvédte a lapnak a tao-rendszert: szerinte így 200 milliárd forint áramlott a csapatokhoz, amely az utánpótlás nevelésre ment, amely végül a magyar futballt segíti.

A fotó forrása: Pixabay.