Stabil a BKV pénzügyi helyzete

A korábban előforduló likviditáshiányos helyzetekhez képest a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Zrt. pénzügyi helyzete stabilizálódott és a folyamatos működéshez szükséges források rendelkezésre állnak - írta a Világgazdaság hétfői írásában.
MTI-Eco, 2016. december 19. hétfő, 08:31
Fotó: Napi.hu

Ennek hátterében az áll, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt.-vel kötött közszolgáltatási szerződésnek megfelelően a BKK és a főváros ezúttal megfelelő időben és megfelelő mennyiségben adagolja a BVK működtetéséhez szükséges forrásokat.

A BKV Zrt. likviditási problémáit korábban többnyire a hiteltörlesztési kényszer okozta, azonban ezt a problémát a tavalyi adósságkonszolidáció - amikor a kormány átvállalta a BKV-tól az 53 milliárd forintos adósságot - megoldotta. A cég az utóbbi négy évben már nem vett fel működési hitelt, üzemi szinten pedig 2011 óta nyereséges - jegyezte meg a Világgazdaság.

A lap a BKV-ra hivatkozva azt is írta, a társaság idei nettó árbevétele megközelíti a 120 milliárd forintot, de ez elmarad a tavalyitól és tavalyelőttitől, amit elsősorban a csökkenő járatmegrendelés magyaráz, amiben a buszjárat-kiszervezés és a HÉV-ágazat kiválása is közrejátszott.

HOZZÁSZÓLÁSOK