Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett Appeninn Nyrt. (IFRS szerinti, konszolidált adatok szerinti) ingatlanbérbeadásból származó bevétele 2017 első félévében 21 százalékkal 2,6 millió euróra nőtt. A kedvező folyamatok mellett az ingatlanbefektetési társaság adózott eredménye 37 ezer eurós veszteséget mutat, mivel az ingatlanok értékelése során az óvatosság elve miatt 1 millió eurós leértékelésből származó veszteséget számolt el a társaság a félév végén.

A lépésre azért volt szükség, mert az egyik irodaház kiemelt bérlőjének a 2008-ban kirobbant válság előtt megkötött bérleti szerződése lejárt, és annak pótlása már csak alacsonyabb bérleti díj mellett történik, így átmenetileg csökken az ingatlan árbevétel-termelő képessége.

Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. operatív igazgatója összességében elégedett a csoport első féléves eredményével, melyből már jól láthatóak a 2016-2017-ben vásárolt ingatlanok pozitív hatásai. Az idén vásárolt ingatlanok forgalmi és befektetési értékelési eredményén a vállalat menedzsmentje még dolgozik, az eredmények számottevően nem érzékelhetőek az első hathavi adatokban. Az Appeninn továbbra is keresi az újabb kedvező árazású befektetési célú ingatlanok vásárlásának lehetőségét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!