Stabilan bővült, mégis veszteséges az Appeninn

Több mint 20 százalékkal bővült az Appeninn árbevétele az első félévben, mely jelentős részben az elmúlt időszakban vásárolt ingatlanok hasznosításának, és a növekvő irodapiaci keresletnek köszönhető. Az ingatlanbefektetési csoport adózott eredménye ugyanakkor negatív lett, miután egymillió euróval leértékelte egyik befektetési célú ingatlanát.
K. Kiss Gergely, 2017. augusztus 24. csütörtök, 08:24
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett Appeninn Nyrt. (IFRS szerinti, konszolidált adatok szerinti) ingatlanbérbeadásból származó bevétele 2017 első félévében 21 százalékkal 2,6 millió euróra nőtt. A kedvező folyamatok mellett az ingatlanbefektetési társaság adózott eredménye 37 ezer eurós veszteséget mutat, mivel az ingatlanok értékelése során az óvatosság elve miatt 1 millió eurós leértékelésből származó veszteséget számolt el a társaság a félév végén.

A lépésre azért volt szükség, mert az egyik irodaház kiemelt bérlőjének a 2008-ban kirobbant válság előtt megkötött bérleti szerződése lejárt, és annak pótlása már csak alacsonyabb bérleti díj mellett történik, így átmenetileg csökken az ingatlan árbevétel-termelő képessége.

Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. operatív igazgatója összességében elégedett a csoport első féléves eredményével, melyből már jól láthatóak a 2016-2017-ben vásárolt ingatlanok pozitív hatásai. Az idén vásárolt ingatlanok forgalmi és befektetési értékelési eredményén a vállalat menedzsmentje még dolgozik, az eredmények számottevően nem érzékelhetőek az első hathavi adatokban. Az Appeninn továbbra is keresi az újabb kedvező árazású befektetési célú ingatlanok vásárlásának lehetőségét.

HOZZÁSZÓLÁSOK