Nemsokára Etyekig ér a fővárostól a kerékpárút

A Strabag Általános Építő Kft. építhet kerékpárutakat Nyugat-Magyarországon és Pest megyében, nettó 35,9 millió forintért. A teljes keretösszeg 1 milliárd 878 millió forint.
Németh Géza, 2019. március 9. szombat, 07:15
Fotó: Pixabay

A közbeszerzés  eredményét az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az eredeti tender szerint az 1 milliárd 878 milliárd forintos keretből (amelyekre egyedi szerződéseket köt a NIF) az országos kerékpárút-törzshálózat részét képező Balatoni Bringakörön, a Budapest-Etyek szakaszon, valamint Nyugat-Magyarország kiemelt turisztikai pontjain kell kerékpáros létesítményeket építeni.

Ebből kevés az új építés, viszont gyakori a közös gyalog- és kerékpárút, illetve a közúton vezetett kerékpárút. A legjellemzőbb munkák a következők: közműszerelvények szintre emelése/pótlása, lokális burkolathibák javítása, nagyfelületű kopóréteg cseréje, kerékpárút szélesítése, térkőburkolatok építése, útjelek festése és közlekedési táblák kihelyezése.

A mostani egyedi szerződést február 19-én kötötte meg a NIF a Strabaggal. Ezt a munkát - ugyanúgy, mint az egész keretet - az uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program, valamint a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program finanszírozza.

A keretért az eredeti tenderen versenyben volt még a Duna Aszfalt Kft., a Hazai Építőgép Társulás Szolgáltató Kft. és a Swietelsky Magyarország Kft. is.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2019.03.09 07:36

Aki térkőburkolatból akar kerékpárutat építeni annak a kockákkal kellene ütni a fejét...
Amikor utoljára Leányfalu fele jártam mozgott az egész, itt Zuglóban is lerakták, de évek óta nincs karbantartva így helyenként töredezik és vetemedik, balesetveszélyes a futóknak is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html