Megújulhat 86 magyarországi strand a Balatonnál és a Tiszánál

Közel hárommilliárd forint vissza nem térítendő támogatással országszerte 86 strand újul meg az idén folytatódó strandfejlesztési programban - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese, Könnyid László a Magyar Nemzet szerint. ­
Szabó Dániel, 2020. március 1. vasárnap, 09:43
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az idei támogatottak között 64 balatoni strand szerepel, a többi a Dunakanyarban, a Tiszánál, a Tisza-tónál, illetve a Velencei-tónál található. Ezek a helyek közel hárommilliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapnak. Összesen 86 strand újulhat meg.

A lap arról ír, hogy a 2017-ben indult fejlesztési program célja, hogy 2030-ra az ország valamennyi strandja megújuljon és euró­pai színvonalúvá váljon. 2018-ban több mint 30 balatoni település 55 strandján újultak meg a vizesblokkok, a parti sétányok, emellett játszóterek épültek közel kétmilliárd forintból. Rákövetkező évben 43 helyen történtek fejlesztések.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.03.01 15:22

Ja, "megújul", azaz nekiesnek a mutyielvtársak fát irtani, zöldterületet lebetonozni, gányolni, mindenféle szocreál betonförmedvényekkel tönkretenni az addig élhető, üdülésre alkalmas tájat, csak ahogy szokták, hogy rohadjanak meg.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html