Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Süli János tárca nélküli miniszter a dokumentum aláírása előtt hangsúlyozta: az erőmű bővítéséhez nemcsak Paksot kell fejleszteni, hanem a régiót, benne a megyeszékhelyet. Ha komoly teljesítményt várunk el az atomerőmű építésében és üzemeltetésében, annak feltétele az is, hogy a dolgozók kulturális és szabadidős igényeit ki tudja elégíteni a régió - jegyezte meg.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, a megyeszékhely készül arra, hogy ellátó rendszere kiszolgálja a Paksra érkező dolgozókat, és szakképzett munkaerőt biztosítson a beruházáshoz. Ez utóbbi érdekében összehangolják a helyi szakképzést az egyetemi kar tervezett képzéseivel. Szekszárd a Modern Városok Program, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból is számos turisztikai, közlekedési projekteket valósít meg, amelyek kapcsolódhatnak a paksi beruházáshoz.

A megállapodás szerint a felek kiemelten kívánnak együttműködni a gazdaság- és térségfejlesztés, munkahelyteremtés és képzés terén, közös tevékenységük kiterjed az egészségügyi, a kulturális, sport- és turisztikai fejlesztésekre is.