A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a Borsodchem területén keletkezett tűzhöz a kazincbarcikai és a miskolci hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek előbb megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd elfojtották a lángokat. A helyszínen van a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

Szitka Péter polgármester a Facebookon arról tájékoztatta a lakosságot a borsodihir.com szerint, hogy a Framochem Kft. raktára a reggeli órákban lángra kapott és nagy füsttel égett. A helyszínre érkező tűzoltók megfékezték a lángokat.

A Framochem Kft. foszgén, valamint foszgén-származékok széles skálájának előállításával foglalkozik. Kínálatukban észterek, savkloridok, karbonátok és egyéb finomkémiai anyagok találhatók.

A Borsodihír érdeklődésére Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt a tájékoztatást adta, hogy az eset során senki nem sérült meg. Egy külső raktárban keletkezett a tűz, melyben oldószereket és festéket tároltak.

Tardona község önkormányzata a település felett reggel átvonuló sűrű füstfelhő miatt a Facebook-oldalán azt közölte: a rendőrség arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy az ott tartózkodók szerint veszélyes anyag nem került a levegőbe. A rendőrség Kazincbarcika város területén semmiféle korlátozó intézkedést nem kezdeményezett.