A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret a tavaszi-nyári turistaszezonban lényegesen többen közelítik meg vagy hagyják el tömegközlekedéssel, mint ősszel vagy télen. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. ezért május 1-jével átalakítja a 200E és kapcsolódó járatok közlekedését.

Május 1-jétől, szerdától új menetrendet vezetnek be a 200E busz közlekedésében, a járat menetrendjét a repülőgépek közlekedési rendjét és a szezonális utasforgalmat figyelembe véve. A kora reggeli repülőgépekhez való csatlakozás érdekében több mint egy órával, hajnali 4 órára előrehozzák a buszok üzemkezdetét. Az első két járat 4 órakor és 4:30-kor a Határ út M végállomásról indul.

Emellett a 200E a nap nagy részében lényegesen gyakrabban közlekedik majd, a turistaszezonban a buszok 10 helyett 7-8 percenként követik majd egymást reggel 7 és este 20 óra között. Az óránként felkínált kapacitás mintegy 33 százalékkal nő, ezáltal csökken az esetenként kialakuló zsúfoltság.

Továbbá megkétszerezik az indulások számát is, így az esti órákban 20 helyett 10 percenként járnak majd a buszok. Az indulási időpontokat úgy alakítják ki, hogy a reptérről érkezőknek a Kőbánya-Kispest M végállomásra érkező utolsó M3-as metró is elérhető legyen.

A késő este leszálló repülőgépek érkezéséhez igazodva a busz üzemidejét is jelentősen meghosszabbítják: az utolsó 200E éjfél után, 0:21-kor indul majd a Liszt Ferenc Airport 2 végállomásról. Az utolsó öt járat - Kőbánya-Kispest M érintésével - egészen a Határ út M-ig közlekedik.