Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Suzuki vezetése szerdán is tárgyalt az üzemi tanáccsal, hogy továbbra is biztosított maradjon a több mint 140 országból érkező megrendelések zavartalan kiszolgálása.

A tárgyalás alapja az üzemi tanács által benyújtott javaslat, amely a bérfejlesztésre és a béren kívüli juttatások bővítésére vonatkozik. Amiben már most megállapodás született: az éves bónusz, valamint a béren kívüli juttatások megemelt összege.

Az idei béremelésekre vonatkozóan még folynak az egyeztetések - derül ki a cég közleményéből. Az emelkedés mértékéről szóló végleges megállapodás február végéig megszülethet.

Korábban abból volt botrány, hogy a vállalat azonnali hatállyal elbocsátotta azt a dolgozót, aki az újonnan alakuló alapszervezet titkára lett volna. A férfit szakszervezeti tisztségviselőként munkajogi védelem illetné, de a Suzuki még az alapszervezet megalakulásáról való hivatalos értesítés előtt elbocsátotta.

Az esztergomi Suzuki parkolójában csütörtök délután alakult meg az első, üzem területén működő érdekvédelmi szervezet, mely a Vasas alapszervezeteként működik majd. Mielőtt azonban a Vasas jogászai és a helyi dolgozók megszövegezték és a menedzsmentnek elküldték az alapszervezet megalakulását bejelentő értesítést, az alapszervezeti titkárnak választott férfit behívatta a vezetés, és közölték vele, azonnali hatállyal elbocsátják a gyárból.

Később ellenzéki politikusok szerettek volna bejutni a gyárba, sikertelenül.