Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója, Yoshinobu Abe, teljesen elzárkózott attól, hogy tájékoztatást adjon Szél Bernadett és Hadházy Ákos független parlamenti képviselőknek a cégénél dolgozó munkavállalók helyzetéről, a gyárban folyó munka körülményeiről és az érdekképviseletekkel való együttműködésről - adta hírül a 24.hu a vezérigazgató levele alapján, amelyet a politikusoknak írt.

A menedzser azzal indokolta, hogy elzárkózik a magyar parlament két képviselőjének fogadásától, hogy a vállalata teljes mértékben távol akarja tartani magát a politikától. Ez a magyarázat annyiban megkérdőjelezhető, hogy a cég a Magyarországon tevékenykedő multik közül az elsők között lett a kormány stratégiai partnere.

Abe levelében kitér arra, hogy 27 éve adnak munkát magyar embereknek, az elmúlt két évben 30,5 százalékos béremelést hajtottak végre. Ugyanakkor az elmúlt hónapok azt mutatták, hogy a Suzuki minden eszközzel igyekszik megakadályozni, hogy esztergomi gyárában megalakuljon a szakszervezet: amikor harmadszor próbálkoztak ezzel, a szakszervezet titkárát kirúgták, és hiába fizetik elegen a tagdíjat, a szervezet létezését a Suzuki nem ismeri el.