Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elfogadhatónak tartják a szakszervezetek a fővárosi önkormányzat tervét az újraindítási adó bevezetéséről, amennyiben az abból származó plusz bevétel garancia arra, hogy a főváros nemcsak megőrzi a munkahelyeket a saját cégeinél, közintézményeinél, hanem bért is emel - közölte a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ), a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF), valamint az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) az MTI-vel.

A három konföderáció elfogadhatónak tartja a megemelt iparűzési adó - újraindítási adó - átmeneti bevezetését a fővárosban azoknál a cégeknél, amelyeknek a bevétele nem csökkent, sőt esetleg emelkedett is a járvány ideje alatt.

Most a legfontosabb több tízezer munkahely megmentése, hogy senki ne maradjon megélhetési forrás nélkül. A tervet akkor tudják támogatni, ha ígéretet kapnak arra, hogy a pluszbevételből a főváros megőrzi a munkahelyeket és nyitott a béremelésre is.

A közlemény aláírói szerint érthető, hogy miután a kormány jelentős forrást elvont a fővárostól is, helyben kell valahogyan pótolni a hiánynak legalább egy részét. Ezért úgy vélik, elfogadható a terv, amely szerint ehhez most olyan cégek nyújtanak segítséget, amelyek pénzügyi helyzetük alapján megtehetik ezt.