Elfogadható a szakszervezeteknek az új adó

A szakszervezetek elfogadhatónak tartják a fővárosi újraindítási adót, ha annak bevételét a munkahelyek megtartására fordítják. Ezt azoktól a cégektől szednék be, amelyek bevétele nem csökkent, vagy nőtt a járvány ideje alatt.
Domokos Erika, 2020. október 15. csütörtök, 18:03
Fotó: Getty Images

Elfogadhatónak tartják a szakszervezetek a fővárosi önkormányzat tervét az újraindítási adó bevezetéséről, amennyiben az abból származó plusz bevétel garancia arra, hogy a főváros nemcsak megőrzi a munkahelyeket a saját cégeinél, közintézményeinél, hanem bért is emel - közölte a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ), a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF), valamint az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) az MTI-vel.

A három konföderáció elfogadhatónak tartja a megemelt iparűzési adó - újraindítási adó - átmeneti bevezetését a fővárosban azoknál a cégeknél, amelyeknek a bevétele nem csökkent, sőt esetleg emelkedett is a járvány ideje alatt.

Most a legfontosabb több tízezer munkahely megmentése, hogy senki ne maradjon megélhetési forrás nélkül. A tervet akkor tudják támogatni, ha ígéretet kapnak arra, hogy a pluszbevételből a főváros megőrzi a munkahelyeket és nyitott a béremelésre is.

A közlemény aláírói szerint érthető, hogy miután a kormány jelentős forrást elvont a fővárostól is, helyben kell valahogyan pótolni a hiánynak legalább egy részét. Ezért úgy vélik, elfogadható a terv, amely szerint ehhez most olyan cégek nyújtanak segítséget, amelyek pénzügyi helyzetük alapján megtehetik ezt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.10.15 20:30

Na, előkerültek a szakszervezetek? És pont egy új adónak örvendenek?
Javaslok én is egy új adót: a szakszervezeti tagdíj után is fizessenek adót a szakszervezetek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html