Drágult a nyíregyházi szálloda építése

Közel 450 millió forinttal drágul a nyíregyházi Hotel Sóstó építése, mert az üzemeltetést időközben elnyerő cég módosításokat kért.
Németh Géza, 2019. január 29. kedd, 18:21
Fotó: Pixabay

Az üzemeltető előírásai miatt 2 milliárd 956 millió forintról 3 milliárd 393 millió forintra drágul a nyíregyházi Hotel Sóstó SPA & Resort négycsillagos szálloda építési költsége - derül ki az uniós közbeszerzési közlönyből.

A 122 szobás szálloda felépítését nyílt közbeszerzésen nyerte el még 2017 áprilisában az olcsvaapáti székhelyű Zemplénkő Kft.

Az eredeti kivitelezési költséget azért kellett megemelni, mert időközben a Hunguest Hotels Zrt. nyerte al a szálloda üzemeltetését, és olyan módosításokat kért, amelyek pótmunkákkal és azok megtervezésével járnak. Ez a szálloda lesz a Hunguest Hotels lánc 27. egysége.

Korábban Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója azt mondta, hogy a szerződés tíz éve alatt a cég 1,2 milliárd forintot fizet az önkormányzatnak havi részletekben, emellett vállalta az úgynevezett mozgó koncessziós díj kifizetését és a szálloda eszközállományának felújítására fordítható fejlesztési alap létrehozását is. Előbbi esetében a Hunguest 30 százalékos részesedést fizet évente a szálloda üzemeltetéséből származó eredmény (korrigált EBITDA) meghatározott részéből, ami lényegében azt jelenti, hogy a felek a hotel üzemi eredményének 60 millió forint fölötti részén osztoznak.

HOZZÁSZÓLÁSOK