Számoljon! Minden kgfb-díj egy helyen

Az összes érintett biztosító részvételével elindult a Mabisz hitelesített díjnavigátora, amely pontosan és teljeskörűen tartalmazza a biztosítók jövő évre vonatkozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifáit és kedvezményeit - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).
MTI-Eco, 2013. november 7. csütörtök, 11:48
Fotó: Napi.hu

A díjakat összehasonlító internetes felületen (www.dijnavigator.hu) közzétett tarifákat és az összes elérhető kedvezményt az érintett biztosítók előzetesen ellenőrizték, tesztelték, és írásban jóváhagyták, a Mabisz díjnavigátorában szereplő adatok így minden esetben hiánytalanok és pontosak.

A Mabisz felhívta a figyelmet arra, hogy a kgfb-törvény 2010. január elsejei hatályba lépése óta nem szükségszerűen esik egybe a biztosítási évforduló a naptári évvel. A szövetség adatai szerint az összes gépjármű 65 százaléka ugyanakkor még mindig december 31-i évfordulós kgfb-vel rendelkezik. A segédmotor-kerékpárokat nem számítva a 4,021 millió jármű közül 2,652 millió tartozik ebbe a körbe.

A magánszemélyek tulajdonában álló személyautók esetében csaknem 70 százalékos ez az arány: ebben a kategóriában a 2,5 millióból 1,78 millió személygépkocsit érinthet az idei kampány.

A szövetség adatai szerint a magánszemélyek tulajdonában álló személygépkocsik 51 százaléka bónusz 10-es kategóriába sorolt. Azaz több mint 907 ezer járműtulajdonos élvezi a legmagasabb bónuszosztály nyújtotta előnyöket - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK