Szarka Zsolt a Magyar Posta új vezérigazgatója

A Magyar Posta Zrt. vezérigazgatói posztját Szarka Zsolt veszi át, az igazgatóság elnöke pedig Polacsek Csaba, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. társasági portfoliókért felelős főigazgatója lesz - közölte az MNV igazgatóságának döntését a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
NAPI, 2013. január 29. kedd, 11:33
Fotó: Napi.hu

A Magyar Posta korábbi vezérigazgatója, Geszti László és a társaság Igazgatóságának elnöke, Horváth Gergely Domonkos idén januárban távoztak a vállalat menedzsmentjéből. Utódlásukról 2013. január 28-án döntött a tulajdonosi jogokat gyakorló MNV Zrt. Igazgatósága. A vezérigazgatói feladatokat az elmúlt hetekben megbízottként ellátó Varga Dezső üzleti vezérigazgató-helyettesi poszton, az Igazgatóság tagjaként dolgozik tovább a cégvezetésben.

A vezérigazgató munkáját újonnan megválasztott igazgatósági tagok segítik. Dr. Polacsek Csaba, az Igazgatóság elnöke mellett a testület tagja lett a bankszektorból érkező Szauer Tamás, Bulyáki Iván, a Ringier kiadó terjesztési igazgatója (korábban a Posta hírlap üzletágának vezetője) és Lontai Dániel, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri kabinetjének delegáltja.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK