Szatmáry az egyetlen elnökjelölt

Bebiztosíthatja posztját a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) jelenlegi elnök. Az e héten kezdődött választások első fordulójából ugyanis Szatmáry Kristóf került ki győztesen, az ellenjelölt Nagy Elekre nem voksoltak a küldöttek.
Szakonyi Péter, 2016. február 25. csütörtök, 16:44
Fotó: Napi.hu

A felfokozott várakozásokkal ellentétben, nyugodt légkörben zárult a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) tagozatainak küldöttválasztása - a szervezet tájékoztatása szerint.

Ezen a héten  a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata, a Gazdasági Szolgáltatások Tagozata, a Kereskedelmi Tagozat, valamint az Ipari Tagozat összesen huszonhat osztályának tagvállalatai döntöttek a szervezet 110 küldöttjéről. A szavazáson résztvevő cégvezetők közel 1200 fővárosi cég képviseletében szavaztak, közülük ezren a jelenlegi elnököt és a vezetőség által állított jelöltlistát támogatták.

A másik jelölt Nagy Elek nem kapott jelölést az elnökválasztásra, és küldöttként sem szavazták meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara tagvállalatának képviselői. A  négyévente esedékes felmenő rendszerű tisztújítás a tagozatvezetők és az elnökség megválasztásával folytatódik.

A március 11-én esedékes elnökválasztásra a küldöttek kizárólag Szatmáry Kristófot, a kamara jelenlegi elnökét jelölték.

Szatmáry Kristóf, a BKIK  jelenlegi elnöke ezzel kapcsolatban  elmondta, bízik abban, hogy a választások ugyanebben a nyugodt légkörben folytatódhatnak.  Az elmúlt héten a választást megelőző furcsa körülményekre, és a kamarai vezetésben jelen levő személyi-családi kapcsolatokra utaltunk cikkünkben.  A választás a jövő héten folytatódik, amikor a kamarai tagozatok vezetőinek személyéről döntenek, a teljes folyamat pedig március 11-én zárul a BKIK elnökségének megválasztásával.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2016.02.25 17:39

Nekem nem lenne pofám vállalkozókból törvényesen, de rablómódra kinyúzott pénzből élni.
Ez a a kamara nem az, ami egy érdekvédelmet, valódi segítséget nyújt a vállalkozások számára.
Én tudom mi az, mivel maszek, iparos családban nőttem fel. Nagyapám tagja volt az iparoskörnek, és KIOSZ helyi vezető is volt. Nem fizetésért, hanem tagdíjat fizetve.
Na, az érdekvédelem volt, és nem kötelező. Anyám is maszek volt élete végéig. Én is voltam vállalkozó, de már régóta nem, és soha többé nem is leszek ebben a qrvaországban.
Itt kicsinálják a népet, és a politikusok mellet olyan lobbista ingyenebédeseket is el kell tartani, mint a kamara vezetőit, alkalmazottait. Vastag bőrük van, bele tudnak nézni az utcán az emberek szemébe. Azokéba, akik kényszerválalkozóként épphogy élnek, vagy tönkre mennek, de a kamara vezetőinek be kell fizetni a kötelező 5000 hufot.
Nem lenne pofám, nincs olyan lelkiismeretem, hogy olyan gané legyek, hogy a vállalkozók vérét igyam.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html