Szavatosság-biztosítás magántőke-befektetőknek

Újszerű megoldást kínál a magántőke befektetőknek a szavatosság-biztosítás.
Rozgonyi György, 2007. október 3. szerda, 17:29
Fotó:

A magyarországi magántőke-befektetők képviselői, a budapesti Réczicza White & Case LLP nemzetközi ügyvédi iroda, a londoni Marsh Ltd. biztosítótársaság, valamint a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület által közösen szervezett konferencián tekintették át a résztvevők azokat az újszerű lehetőségeket, amelyeket a szavatosság-biztosítás nyújt a magántőke-befektetési tranzakciók esetében.

A szavatosságvállalások tekintetében kötött biztosítás fokozott biztonságot és versenyképességet nyújt a vállalategyesüléseket és felvásárlásokat (M&A tranzakciókat) bonyolító eladók és/vagy vevők, illetve vételi ajánlattevők számára azáltal, hogy kárpótlást nyújt az ilyen tranzakciókból esetlegesen származó veszteségek esetére.

Az utóbbi hónapok során a White & Case több olyan magántőke-befektetési tranzakcióban vett részt Magyarországon és a közép-kelet európai térségben, amelyekben az élvonalbeli szavatosság-biztosítás kulcsfontosságú szerepet játszott a tranzakcióban részt vevő felek számára. A White & Case iroda hazánkban olyan felvásárlások körül bábáskodott, mint a Budapest Airport 2005-ös 2,2 milliárd dolláros privatizációja, a 104,4 millió dolláros Démász-tender vagy a hazai Invitel-HTCC frigy.

HOZZÁSZÓLÁSOK