BUX
38240

Száz munkahelyet teremt az MVM-leány

Az MVM-leány OVIT Zrt. mintegy 100 új munkahelyet létesít az Kiskunfélegyházán, a tervek szerint exportra is termelne az üzem.

Leszák Tamás, 2011. január 18. kedd, 17:18

Az Országos Villamostávvezeték (OVIT) Zrt. - amely az MVM Zrt. leányvállalata - mintegy 100 új munkahelyet teremt idén Kiskunfélegyházán - közölte lapunkkal a társaság.

A januárban induló projekt célja, hogy a korábban a Transelektro Ganz-Röck tulajdonában álló gyárlétesítményt ismét kihasználják, és a kazánok, nyomástartó edények és készülékek előállításával a térség szakipari tevékenysége is fellendüljön. A gyár újraindítása nemzetgazdasági érdek is, e termékeket jórészt külföldről lehetne megvásárolni, így viszont akár exportra is lehetőség nyílik - mondta Gopcsa Péter, az OVIT vezérigazgatója.

A gyár korábban vezető szerepet töltött be a szakmai képzések területén, olyan szakterületek támogatásában, mint a hegesztés-technológia. Az OVIT célul tűzte ki, hogy a gyár felélesztésével támogatja a térség szakmai fejlődését, hosszú távú célként pedig a gépipari munkák szakoktatásának visszaállítása is szerepel.

Az OVIT folytatni kívánja az üzem fő termékeinek gyártását, azaz elsősorban erőművi és ipari kazánokat, nyomástartó edényeket, hőcserélőket, kolonnákat és egyéb gépipari készülékeket állít majd elő. Az itt gyártandó biomassza tüzelésű kazánok iránt már Ausztriából, Németországból és a skandináv országokból is érdeklődtek - tette hozzá Bárány László, a projekt vezetője.