Üzembe helyezték a MET Csoport 43 megawatt beépített teljesítményű naperőművét Hajdú-Bihar megyében, így mostantól több mint 23 ezer háztartás működhet az itt termelt zöldárammal - közölte a cég.

A közel 70 hektáron megvalósult beruházás területén közös akciót szerveztek a 10 millió Fa Alapítvány önkénteseivel, hiszen a mozgalom is fontos mérföldkövéhez érkezett: ma jelképesen együtt ültették el az ötvenezredik fát. Ezzel annak a közös meggyőződésüknek kívántak nyomatékot adni, hogy mindenkinek - egyénnek, non-profit szervezetnek és vállalatnak - meg kell tennie, amit a fenntartható jövő érdekében megtehet.

A 10 Millió Fa Alapítvány - erdőökológus szakértője által - többször hangsúlyozta már, hogy a faültetéssel önmagában nem tudjuk megállítani a klímaváltozást. Ahhoz, hogy a hatásait legalább mérsékelni tudjuk, az alternatív, környezetbarát energiahordozók, a megújuló energiaforrások használatára való átállást kell előnyben részesíteni.  "A megújuló energia a fenntartható jövő letéteményese, és értékteremtő beruházás a helyi közösségeknek is. Bár még mindig csak az energiaátmenet előszobájában állunk, nemzetközi és felelős vállalatként nem csupán tanúi, hanem alakítói is kívánunk lenni az energiapiacot meghatározó, jelentős változásoknak. Ez a folyamat pedig helyben indul el, és innen érhetünk el globális eredményeket" - hangsúlyozta Lehőcz Balázs Gábor, a MET Csoport eszközdivíziójának vezetője.

A MET célja Magyarországon 100 megawattot meghaladó beépített teljesítményű napelempark létesítése; ebből a Dunai Solar Park és a Kabai Solar Park összesen már több, mint 60 megawatt kapacitást tesz ki.