BUX
37180

Százmilliárdos lakónegyed épül Győrben

Közel 100 milliárd forintos ráfordítással, 5680 lakásos új lakónegyedet épít Győrben az izraeli Engel-csoport és az amerikai Heitman - értesült a Budapest Business Journal (BBJ). A lakónegyed egésze 10-15 év alatt készül el, jelenleg az engedélyek beszerzése folyik.

Kolozsi Pál, 2005. január 17. hétfő, 11:13

A lakónegyedet egy 45 hektáros, egykori ipari területen építik majd fel. Az önkormányzat már rábolintott a négy éve tervezés alatt levő projektre.

Az Engel-csoport Izraelben és Európában már több lakó- és irodaépületet, bevásárlóközpontot, logisztikai centrumot és közintézményt épített az utóbbi időben. A régióban az ezredforduló óta kilenc nagyobb beruházást kezdett meg, ezek közül hármat Magyarországon. Hasonló projekteken dolgoznak Csehországban, Lengyelországban és Németországban is.

A Heitman neve sem ismeretlen az ingatlanpiacon. Az elmúlt tíz évben 17 ezer lakás építéséhez járult hozzá a befektetői csoport, ezek értéke meghaladja a 2,4 milliárd dollárt. A cég vezetőinek korábbi nyilatkozatai szerint mintegy 300 millió eurót kívánnak befektetni európai logisztikai központok fejlesztésébe is, mert az a véleményük, hogy az unió bővítésével újabb piaci lehetőségek nyílnak meg többek között ezen a területen is.