Az amerikai Mylan termékei 20 éve vannak jelen Magyarországon, amely az elmúlt években a társaság egyik jelentős európai központjává vált. A vállalat jelenleg több mint 650 főt foglalkoztat Magyarországon, három részlegnél: a csomagolást végző és régiós tesztelő-elosztó központként működő komáromi létesítményben; a cég több európai érdekeltsége számára pénzügyi és hr szolgáltatásokat nyújtó budapesti központban; valamint az egész országot lefedő kereskedelmi üzletágnál - írja közleményében a cég.

A társaság 2010-ben Komáromban hozta létre európai csomagoló és tesztelő központját, amire eddig több mint 60 millió eurót fordított, és ahol tervek szerint további beruházásokat is végrehajt. Jelenleg, több mint 100 millió doboz gyógyszert szállítanak ki világszerte Komáromból.

Az elmúlt három évben felépült a Mylan budapesti szolgáltató központja, ahol több mint 150-en nyújtanak támogatást a vállalat európai érdekeltségeinek.

A Mylan kereskedelmi részlege közel 150-féle - többek között szív- és érrendszeri, központi idegrendszeri és emésztési problémák, allergia és fertőzések kezelésére, valamint fájdalomcsillapításra szolgáló - terméket kínál Magyarországon. Percenként 10 doboznyi Mylan gyógyszert adnak el a magyar gyógyszertárakban.

Jelentős magyarországi befektetők egyikeként a Mylan üdvözli az Egészségügyi Világszervezet (WHO) eheti budapesti tanácskozását, ahol olyan, az egészségügyet érintő kulcsfontosságú témákról lesz szó, mint az egészségügy lehetőségei és kihívásai a 21. században, a feladatok ellátásához szükséges munkaerő megteremtése, az akadálytalan gyógyszerellátás biztosítása a WHO európai tagállamaiban, illetve a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat bevezetése óta eltelt 10 év tapasztalatai a régióban.

A Mylan támogatja azokat a globális törekvéseket, amelyeknek célja az egészséges élet, valamint a jólét biztosítása minden korosztály számára. A társaság aktív szerepet vállal az egyik legfontosabb egészségügyi feladat megoldásában, az antibiotikum-rezisztencia (AMR) elleni küzdelemben - írják közleményükben..