Százmilliókat költ a rendőrség a vizes vébére

Az Országos Rendőr-főkapitányság tíz járőrhajót vásárol a nyári FINA világbajnokság eredményes lebonyolítása miatt. A szűk határidő miatt gyorsított eljárásban intézték a beszerzést - szúrta ki az Mfor.hu
Szabó Dániel, 2017. április 19. szerda, 16:32
Fotó: Napi.hu

Az új hajókra 255,8 millió forintot költ a rendőrség. A gyorsított eljárásban lefolytatott közbeszerzés két részből állt: egyszer szükség volt öt darab RIB (Rigid-Inflatable Boat vagyis Merev-Felfújható Hajó) kategóriájú hajóra, és ezen hajók szállítására alkalmas utánfutókra. Ezek a siófoki Bahart kikötőben állomásoznak majd.

A balatoni flottára eredetileg 85 millió forintot szánt a rendőrség, ebből lett 105,9 millió forintos beszerzést. A tenderen a Maritime Kft. futott be győztesnek - írja a portál.

A beszerzés másik tétele öt darab zárt fedélzetű hajót is vettek a szállítására alkalmas utánfutókkal együtt. Ezek a hirdetmény szerint a Készenléti Rendőrség Ferencvárosi kikötőjébe kerülnek. Ezt a részt végül három cég fogja megoldani a rendőrség számára: a Ship & Car Kft., a Horváth és Csiki Kft., valamint a Magoss és Magoss Kft. A beszerzés végül az eredetileg tervezett 175 millió forintnál 4,2 millió forinttal olcsóbban, 149,9 millióért valósul meg.

A vizes vébé költségei ezzel összességében tovább nőttek. A Magyar Nemzet szerdai cikke szerint pedig az ötből három helyszínen csúszásban vannak a kivitelezők, ez pedig további árnövekedést eredményez, miközben már most 95 milliárd forintra teszik az eddigi állami ráfordítást.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK