Százmilliókkal gazdagodott Garancsi István

Szép profitot hoztak tavaly Garancsi István cégei, egyebek mellett jól teljesített a villanyoszlopokra helyezhető hirdetéseket értékesítő ESMA Reklám Kft. is.
Komócsin Sándor, 2017. május 31. szerda, 09:17
Fotó: Reuters

Tavaly 1,7 milliárd forint fölé növelte árbevételét az villanyoszlopokon elhelyezett hirdetéseket értékesítő ESMA Reklám Kft., ám ehhez a szabályozási környezet megváltozására is szükség volt - írta a Magyar Nemezt. A kormány korábban megtiltotta ezt a fajta reklámozási formát, ám két éve újra engedélyezte.

Mindez néhány héttel azt követően történt, hogy az Orbán Viktor miniszterelnökkel kifejezetten jó kapcsolatokat ápoló - Garancsi István részesedést szerzett a cégben. (Garancsi 38 milliárd forintos becsült vagyonnal a 23. a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb című kiadványban - a szerk.) Az ESMA 117 millió forint adózott nyereséget könyvelt el tavaly.

A Videoton futballcsapatát is birtokló üzletember érdekeltségei közül az online-pénztárgépek rendszeréhez szükséges alkatrészeket szállító Mobil Adat Kft. 2,1 milliárd forint árbevétel mellett 553 millió forint profitot ért el. Az utóbbi nagy részét osztalékként kifizette, ebből 477 millió jutott Garancsira.

HOZZÁSZÓLÁSOK