Százmillióval nőtt a Neo FM adóssága

Már több mint egymilliárd forinttal tartozik a Neo FM üzemeltetője, s a hatóság tehetetlen.
Diószegi József, 2012. október 24. szerda, 15:01
Fotó: Napi.hu

Újabb 153 millió forint sugárzási díjtartozást halmozott fel az elmúlt negyedévben a Neo FM-et működtető üzleti vállalkozás tulajdonosa - közölte a Nemzeti Média és Hírközlési hatóság (NMHH). A Médiatanács négy hónapja, június 20-án mondta fel a notóriusan nem fizető Neo FM médiaszolgáltatási engedélyét. Az elsőfokú bíróság ítéletében megerősítette a Médiatanács lépésének jogszerűségét. A frekvenciahasználati jogosultság megszűnése ellenére a tulajdonosok által csődbe vitt rádió mindaddig sugározhat, amíg a bíróság a szerződés felmondását tartalmazó médiatanácsi határozat végrehajtása ügyében másodfokon nem hoz döntést.

Az NMHH azt is közölte, hogy a helyzet jogállami keretek közötti megoldásáért a Médiatanács minden rendelkezésére álló törvényes lehetőséget kimerített. A helyzet kulcsa a bíróság kezében van: csak a végrehajtás felfüggesztésének elutasítása kapcsán hozott másodfokú bírósági döntés akadályozhatja meg, hogy a Neo FM tovább növelje tartozását, mely csak az állammal szemben megközelíti az egymilliárd forintot - közölte az NMHH.

Információink szerint a Neo FM-et működtető vállalkozás az állam mellett piaci szereplőknek is tartozik, ami közelíthet a kétszáz millió forinthoz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

WRC555, 2012.10.24 18:42

@Bhole:
Fontos észrevétel!
Javasolnám megtekintésre "A Vállalat" című filmet! (ha esetleg még nem történt meg)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bhole, 2012.10.24 17:52

Ha én tartoznék húszezerrel, vinnének el bilincsben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html