Széchenyi kártya: három fontos változás lép életbe

A munkahelymegtartó hitel mellé szabad felhasználású folyószámlahitelt is kaphatnak a vállalkozások a Széchenyi kártyaprogram keretében.
Csernátony Csaba, 2020. június 8. hétfő, 14:18
Fotó: Napi.hu

Három ponton módosulnak a Széchenyi kártyaprogram válságkonstrukciói, a Széchenyi kártya folyószámlahitel plusz és a Széchenyi kártya munkahelymegtartó hitel a továbbiakban 50-50 százalékos arányban lesz igényelhető - mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az MTI szerint.

Mindez azt jelenti, hogy ha a vállalkozó egy egységnyi munkahelymegtartó hitelt igényel, amelyet csak munkabérre fordíthat, akkor ehhez kapcsolódóan egy egységnyi folyószámlahitelt is fel tud venni, amely már szabad felhasználású.

A másik újítás, hogy a mikro- és a kisvállalkozások - amennyiben munkavállalóik száma nem haladja meg a 49-et - már önállóan is igényelhetik a Széchenyi kártya folyószámlahitel pluszt. Ezen felül arról is döntés született, hogy a Széchenyi Beruházási Hitel Plusz segítségével a vállalkozások kiválthatják a korábban, kedvezőtlen feltételekkel felvett hiteleiket - mondta az államtitkár.

HOZZÁSZÓLÁSOK