Uniós pénzből megújul a nagycenki Széchenyi-kastély

A nagycenki Széchenyi-kastély turisztikai célú fejlesztését a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. és a ZÁÉV Építőipari Zrt. végezheti, nettó 2 milliárd 189 millió forintért.
Németh Géza, 2020. október 12. hétfő, 06:40
Fotó: Reuters

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A munkát az uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) finanszírozza.
A kivitelezéssel érintett területen a műemlék épületek (terek, térkapcsolatok, közlekedési útvonalak, nyílásrendszerek) tudományos kutatásokkal alátámasztott felújítása, helyreállítása a cél. Figyelembe kell venni a mai korszerű igényeket, létrehozva egy gazdaságosan és biztonságosan üzemeltethető múzeum-együttest.

Az épületegyüttes vendégbejárata a Pandúrházaknál kap helyet. Az Öregkastély földszint-emelet-padlástér felépítésű, alápincézett épület. Az épületben minimális beavatkozás történik. A Széchenyi-szárny alápincézett, földszint, emelet és tetőtér kialakítású épület. A padlástér nincs hasznosítva, csak egy gépészeti "doboz" található benne. Az épületszárnyban elbontásra kerülnek az utólagosan beépített kiszolgáló helyiségek.

A Virágház reprezentatív tér, amely alapvetően időszaki, kortárs kiállítótérként, és rendezvényteremként is funkcionálhat.
A nyertesekkel szeptember 29-én kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a tenderen az EB Hungary Invest Kft., a Swietelsky Magyarország Kft. és a mosonmagyaróvári Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2020.10.12 14:05

lánchíd n em, jános kórház nem, mert azok hasznosak, , haszontalanságokra, stadionokra, sportra, egyházakra báemennyit bármikor,
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html