Széchenyi Bank: megszólalt az NGM is

Az NGM bízik a Széchenyi Bank megfelelő működésének helyreállításában - közölte a tárca.
Napi.hu, 2014. november 4. kedd, 18:16

A MNB, mint a pénzügyi felügyeletet ellátó intézmény kedden a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. működésének helyreállítása érdekében átmeneti jelleggel felügyeleti biztos kirendeléséről döntött. A jövőben a felügyeleti biztosok szavatolják a bank működését. A jegybank a betétesek, hitelezők és a tulajdonosok védelme érdekében 5 millió forintban korlátozta a kifizethető betétek és források kifizetését.

A bankban a magyar állam 49 százalékos részesedéssel rendelkezik 2013 júniusa óta. Az állam eddig minden lehetőséget kihasznált és a jövőben is kihasznál annak érdekében, hogy a banküzemi működés helyreálljon - hangsúlyota a nemzetgazdasági tárca. Mivel az állam csak kisebbségi tulajdonos, így a lehetőségei korlátozottak a bank irányítása és a jelentősebb döntések meghozatalánál. Az NGM bízunk abban, hogy a MNB által kirendelt felügyeleti biztos segítségével a bank megfelelő működése helyreállítható lesz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2014.11.05 15:04

@Kotkodus: De mi majd akkor Üzenjük Brüsszelnek: Több tiszteletet a Mutyiországnak!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Kotkodus, 2014.11.05 14:58

nos, most bepillanthatunk orbán álmába, a magyar tulajdonú bankrendszerbe... ki nem mondaná erre, hogy ez egy sikertörténet?

és a cikk nem tesz említést arról, hogy amennyiben záros határidőn belül nem lesz nyereséges a bank (a jelenlegi helyzetben és bankszabályozás mellett gyakorlatilag esélytelen), az eu eljárást indíthat tiltott állami szubvenció miatt (csakúgy, mint a malév esetében...)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html