Szédítő ütemben drágul a cukor

Hiú ábránd, hogy a cukor most jellemző, kilogrammonként 200 forint alatti fogyasztói ára tartós lesz a magyar piacon. Szédítő ütemben emelkedik ugyanis a jegyzési ár nyár óta - írja a Népszabadság.
Napi.hu, 2015. december 7. hétfő, 08:10
Fotó: Napi.hu

Az édesipari gyártók ősszel kénytelenek voltak árat emelni - mondta a lapnak az ágazat hazai szereplője. Az áremelkedés átlagosan 5-7 százalék közötti a tavalyihoz képest, ez cégenként és termékkategóriánként változó, van, ahol el sem éri az öt százalékot. A feldolgozott termékek drágulása folytatódhat 2016 elején, és akár a 10 százalékot is elérheti.

Ugyanakkor nem kell berendezkedni a folyamatos drágulásra, pár körülmény féken tartja a jegyzéseket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nemhiszem, 2015.12.08 13:42

@Warlock: összefoglalom amit mondtál: igaz amit írtam csak valótlan
ejnye no ennél határozottab szokott lenni az úr ;)
Nagyon nem cáfoltál semmit - túl sok intelligenciára nem vall a tagadóüzemmód mely mindenféle indoklás nélkül van és egyből átcsap lekicsinlyő személyeskedésbe, ahelyett hogy előadtad volna a tudást melyből mint tanulunk. Ennyire frusztrált vagy? :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Warlock, 2015.12.08 10:21

@nemhiszem: "hogy te semminek nem bírsz utánanézni, csak kötekedni... valamiféle gipszjakab vagy?"

Jó jó jó, Szentgyörgyikém... ne egyél meg...

Tehát a neten olvastad... :-)))

Attól amit leírtál (ami egyébként igaz), a cukor nem méreg... Elfogyasztott mennyiségtől függ, ok? Ezzel az erővel minden méreg.

Tanulj biokémiát, de ne a netről. :-)

Nem vagyok gipszjakab, csak nem szeretem, ha netről szedett valótlanságok kerülnek terjesztésre... :-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

nemhiszem, 2015.12.08 10:05

@mirko: nálunk fél év alatt sem fogy el egy kiló cukor. Engem sem zavar ha drágul.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mirko, 2015.12.08 09:38

@nemhiszem: Méregnek nem méreg ez erős túlzás. viszont az igaz, hogy a finomított nád és répacukor fogyasztása nagyon újkeletű dolog, a szervezet másképpen reagál mint a természetes, a természetben található a növényekkel fogyasztott cukorra.
Egy cseppet sem zavar az áremelkedés, amely legfeljebb átmeneti lehet. A családok költségvetéseben sem nagy tétel, jobb lenne a cukorfogyasztást vissza fogni, akkor kevésbé terhelnénk a gyógyszerkasszát!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

nemhiszem, 2015.12.08 09:04

@Warlock:
hogy te semminek nem bírsz utánanézni, csak kötekedni... valamiféle gipszjakab vagy? BTW a kristálycukorról van szó a cikkben... a kristálycukor sem fruktóz, sem glükóz ;)
http://www.origo.hu/egeszseg/20130306-igazoltak-hogy-a-cukor-mereg.html
http://egeszsegtaplalkozas.shp.hu/hpc/web.php?a=egeszsegtaplalkozas&o=a_cukor_=_mereg__rpl5


A finomított cukrot fogyasztva, gyorsan a vékonybélbe jut, nem a szervezet bontja le, hanem lebomlik glükózzá és felszívódva bekerül a véráramba. Pedig a véráramba jutás szabályozása a mellékvese dolga lenne. Indul egy kettős folyamat! Vészes mértékben és gyorsasággal emelkedik a vércukor szint, ami vészhelyzetet teremt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html