Szegedre költözik a patinás pesti márka

Fél évvel azt követően, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte a Bonafarm Zrt.-nek a Herz Szalámigyár Zrt. megvásárlását, újra kaphatók a Herz termékek, bár ezeket a Pick szegedi gyárában állítják elő.
MTI-Eco, 2010. szeptember 1. szerda, 18:26
Fotó:

A GVH idén márciusban engedélyezte, hogy a Csányi Sándor cégcsoportjához tartozó Bonafarm Zrt. 100 százalékos közvetlen irányítást szerezzen a felszámolás alatt álló Herz Szalámigyár Zrt.-ben.

Így a vevőé lettek a Herz vagyoni értékű jogai, ingóságai, készletei és az ingatlanai is.

A korábban a budapesti Gubacsi úton működött 128 éves múltú Herz eszközeinek egy része Szegedre került, és ezeken is készül a 9 új termék - közölte a Bonafarm.

A Bonafarm Zrt. 2009. december 1-én vásárolta meg a felszámolás alatt álló Herz Zrt.-t, de az ügyletet jóvá kellett hagynia a GVH-nak.

A hivatal a versenytörvény alapján engedélyezte a fúziót a takarmány előállítással és állattenyésztéssel foglalkozó Bonafarm Zrt. és a Herz Szalámigyár Zrt. között.

A versenyhatóság megállapítása szerint az összefonódás nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt az érintett piacon, a felvásárlásból nem következik gazdasági erőfölény kialakulása vagy megerősödése.

HOZZÁSZÓLÁSOK