Épülhet az új négysávos elkerülő Székesfehérvárnál

Az STR Mély- és Magasépítő Kft. építheti meg a déli összekötő utat Székesfehérváron, nettó 2 milliárd 938 millió forintért. A kormány augusztusban fél milliárddal több pénzt hagyott jóvá a projektre.
Németh Géza, 2020. október 14. szerda, 12:44
Fotó: Getty Images

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az új, 5,1 kilométer hosszú út a Seregélyesi-Köles körforgalmú csomóponttól a Sárkeresztúri úti Juharfa csomópontig tart. A projektet az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) finanszírozza.
A nyertessel szeptember 28-án kötött szerződést a város.

Indult még a tenderen a HE-DO Útépítő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Swietelsky Magyarország Kft., továbbá első közös ajánlattevőként a Colas Út Zrt.- Colas Közlekedésépítő Zrt.- Colas Alterra Zrt. és másik közös ajánlattevőként a Hazai Építőgép Társulás Zrt.- Orinoco '2002 Kft.- Útéppark Kft. trió is.

A Napi.hu augusztusban írt arról a kormányhatározatról, amely hozzájárult a Székesfehérvár déli összekötő út építéséhez. Az új úton két vasutat keresztező felüljáró is épül. A költsége 4 milliárd 479 millió forint.

HOZZÁSZÓLÁSOK