Szembemegy a kormánnyal a MÁV

A 70 milliárd forintos forráskivonás lehetetlen helyzetbe hozza a személyszállító vállalatokat, és komoly létszámleépítésekre vezethet - írja az MTI-Eco.
NAPI, 2009. szeptember 1. kedd, 18:55

Elutasítja a közösségi közlekedés átalakítását a MÁV-START Zrt. központi üzemi tanácsa - közölte Cseh Béla Zoltán elnök kedden az MTI-vel.

A MÁV-START Zrt. központi üzemi tanácsának elnökének közleménye szerint a kormányzat által tervezett 70 milliárd forintos forráskivonás lehetetlen helyzetbe hozza a személyszállító vállalatokat, és elkerülhetetlenné teszi a csoportos létszámleépítéseket.

A kormányzat egyedüli célja, hogy megvalósítsa a Bajnai Gordon által beharangozott 40 milliárd forintos elvonást a MÁV-START Zrt. költségtérítéséből, a fennmaradó 30 milliárd forint elvételével pedig a Volán-társaságokat és a BKV Zrt-t sújtaná - fogalmaz az elnök közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szupor, 2009.09.02 10:16

A szép az, hogy a fejlesztési források évtizedes elvonása (oda nem adása) miatt soha nem szólalt fel se az ÜT, se egyik szakszervezet sem. A tujajdonos nem most végzi rosszul a dolgát, hanem évtizedeken volt rossz gazda. De a működési költségek bősége (akár hatalmas költségvetési juttatásokból, akár hitelekből is finanszírozták azokat), mindig magas jövedelmet biztosított ahhoz, hogy az érdekvédők befogják a szájukat, mert a saját érdekeik (a saját zsebeik) rendben voltak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html