Szemétkáosz: visszavonták a Zöld Híd engedélyét

Azonnali hatállyal, október 31-vel visszavonta a Zöld Híd B.I.G.G Nonprofit Kft. megfelelőségi engedélyét a Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt., vagyis az állami kukaholding - erről tájékoztatta a holding a Zöld híd szolgáltatóval szerződést kötő önkormányzatokat október végén az Index beszámolója szerint.
Domokos László, 2018. november 4. vasárnap, 12:46
Fotó: Napi.hu

Az indoklás szerint a kft. "nem alkalmas az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Tervben foglalat célok elérésére", mivel október 30-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának kellett gondoskodnia a szemét elszállításáról sok Nógrád és Pest megyei településen.

Az NHKV azt kéri az önkormányzatoktól, hogy bontsanak szerződést a Zöld Híddal és szerződjenek egy olyan szemétszállító szolgáltatóval, amelynek adott megfelelőségi véleményt a kukaholding - írta a portál. A megfelelőségi vélemény törlése az NHKV oldalán is látható.

Az önkormányzati tulajdonú Zöld Híd október 25-én jelentette be, nem viszi el a szemetet 116 településről, mert mert nem kapta meg az eddig elvégzett munkája fedezetét a holdingtól.

Végül a katasztrófavédelem kötelezte a céget, hogy vigye el a szemetet, ehhez pedig biztosítja a szükséges forrásokat. Szerdától így a Zöld Híd újra elkezdte szállítani a hulladékot, miközben aznap a kukaholding megvonta az erre szóló engedélyét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2018.11.04 13:26

@europeer:
Honnan veszed, hogy alkalmatlan a feladatara? Mi van ha alkalmatlanná tették felülről?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2018.11.04 12:58

Úgy látom, Gémesinek az a legfőbb érdeklődési köre, hogy a szerencsétlen sorsú embertársaival kicsesszen. Ne adjanak enni a szegénynek, de fizessenek olyan cégnek, amelyik alkalmatlan a feladatra. Érdekes vezetői mentalitás.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html