Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Összesen 27 vérnyomáscsökkentő készítményt vontak ki a forgalomból, mert egy kínai gyártó által előállított valsartan nevű hatóanyagban szennyező anyagot találtak.

A kivont készítmények (a gyógyszerlistát itt találja) gyógyszertári készleteit a gyógyszer-nagykereskedők a gyógyszertáraktól 2018. július 26-ig veszik vissza. A gyógyszertárak elsődlegesen annak a nagykereskedőnek küldhetik vissza az érintett termékeket, amelyiktől vásárolták - áll az OGYÉI közleményében.

A betegektől a minőségi hibás valsartan hatóanyagú gyógyszereket 2018. július 30. és augusztus 31. között veszik vissza a patikák - betegenként maximum 2 darab, bontatlan, lejárati időn belüli dobozt vesznek vissza.

A betegek a kivont gyógyszerek visszavételkor érvényes térítési díját kapják vissza.

Az ilyen módon a gyógyszertárak által a betegeknek kifizetett összeget az adott termékek forgalomba hozatali engedély jogosultja téríti vissza a gyógyszertárnak a nagykereskedők közreműködésével.

A betegektől átvett gyógyszereket forgalomba hozatali engedély jogosultak szerint elkülönítve 2018. augusztus 31-ig gyűjtik és tárolják a patikák, majd átadják a nagykereskedőnek. Az így átadott készítmények augusztus 31-ét követően a főbeszállító nagykereskedő közvetítésével jutnak el a forgalomba hozatali engedély jogosultjához - olvasható közleményben.

A kép forrása: Stocksnap