Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Komoly változás jön, mivel a Széchenyi pihenő (Szép)-kártyát kibocsátó bankok közvetlenül a kártyabirtokosokkal állnak majd kapcsolatban 2019 januártól. Ennek részeként a kártya egyenlege a bankoknál egy speciális pénzforgalmi számlára kerül, a juttatás évét követő második naptári év május 31-ig fel nem használt pénzt nem kell visszautalni a munkáltatónak, az a banknál marad, amely ezután meglehetősen vaskos, 3 százalékos díjat (plusz áfát) számíthat fel - írta a pénzügyi portál.

Mindez 2019-ben zökkenőmentesen akkor működhet, ha minden kártyabirtokos szerződik a kártyáját kibocsátó bankkal (OTP, K&H vagy MKB).

Új kártyát a megváltozott szisztéma alapján már nem a munkáltató adhat. Ezt a K&H-től már november végétől, az MKB-tól 2019. január 2-ától, az OTP-től pedig január 5-étől lehet igényelni. A kártyabirtokosoknak három (szálláshely, vendéglátás, szabadidő) korlátozott rendeltetésű fizetési alszámlával kell rendelkezniük a kibocsátónál. Azok a kártyabirtokosok pedig, akik nem veszik át a szerződésüket, nem kaphatnak új munkáltatói feltöltést kártyájukra.

Az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. adatai szerint az 1,2 millió kártyabirtokos mintegy harmada még nem vette át szerződését - tudta meg az Azénpénzem.hu.

Sajátos gyakorlatot valósított meg a K&H Bank. Ők a Szép-kártya kibocsátását már 2018. november 30-ával vették át, korábban ugyanis a K&H Csoportszolgáltató Kft. volt felelős a kártya kibocsátásért. Ez a bank is jelezte, hogy a munkavállalóknak szerződést kellett kötniük vele. Úgy tekintik azonban, hogy már mindenki rendelkezik megállapodással, ha kifejezetten nem nyilatkozott arról, hogy nem kíván szerződést kötni.