A bevétel növekedésében a készülékek értékesítésének felfutása mellett szerepet játszott az összekapcsolási díjakból és a nem mobilszolgáltatásokból eredő bevételek emelkedése is.

Az előfizetések száma 25 ezerrel emelkedett a negyedév során és elérte a 3,46 milliót.

A hipernet hálózat bővítése és az átviteltechnikai fejlesztések eredményeként a beruházások értéke 3,1 milliárd forintra nőtt a harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 2,3 milliárdról, nem számítva a frekvencia engedélyek díját.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pályázatán a negyedév során a Telenor 10 megahertzes (MHz) blokkhoz jutott a 800 MHz-es sávban, 2 MHz-es blokkhoz a 900 MHz-es sávban, és 20 MHz-es blokkhoz a 2600 MHz-es sávban. A társaság 31,725 milliárd forintot fizetett a blokkok 15+5 éves használati jogosultságáért.

A Telenor Magyarország 3 éven belül a lakosság 98 százalékára kiterjeszti a 4G lefedettséget és 15-20 milliárd forintot fordít hálózatfejlesztésre. A szolgáltató megduplázza a hálózatbővítés ütemét, hogy a jövőben még többen élvezhessék Magyarországon a másodpercenként 80 és 150 megabit (Mbps) maximális letöltési sebességet nyújtó hipernet hálózat előnyeit - ígérte negyedéves jelentésében a társaság.

Nőtt az egy előfizetésre jutó átlagos havi árbevétel összege is, egy éve alatt 3416 forintról 3487 forintra az összekapcsolási, valamint az előfizetéses és a forgalmi árbevétel javulásából eredően.