Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint két eljárás során - rendkívüli sürgősséggel - költötték el a közel 6 milliárd forintot a játékosok, média, tisztviselők, VIP-vendégek és szponzorok részére biztosított szállodai szolgáltatásokra - írja az mfor.hu.

A rendkívüli sürgősséget azzal indokolták, hogy az esemény időpontjában más világesemények is zajlanak Budapesten (Forma-1 és Red Bull Air Race), "melyek miatt a szállások előzetes lefoglalása sürgős és elengedhetetlen a világesemény sikeres lebonyolításához".

Az első hirdetmény szerint hiányzó szállodai szolgáltatások biztosítására 928,6 millió forintot költ az ajánlatkérő, Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Kft. Az eljárás két részből tevődött össze: a FINA vezető tisztviselők és az amerikai csapat számára szállodai szolgáltatások biztosításából. A tisztviselők ellátásáról 533 millióért a Kempinski Hotel, az Adria Palace és a SAS Magyarország Vagyonkezelő fog gondoskodni, míg az amerikai csapatért a Duna Szálloda Zrt. fog felelni 395,5 millióért.

Mindkét esetben a szerződés végleges összértéke jóval meghaladja az eredetileg becsült értéket - mutat rá a hírportál cikke. A tisztviselők esetében 37,9, az amerikai csapatnál pedig 146 (!!!) százalékkal.

A másik közbeszerzési eljárást is ugyanilyen tárgyban írták ki, annyi különbséggel, hogy az 22 részeljárásból áll és kicsivel több mint 5 milliárd forintért kötöttek szerződéseket. A listán szereplő tételek többsége itt is feljebb "kúszott", van ahol közel 3,5 szeresére... A listát itt találja.

Több rész esetében nem sikerült nyertest hirdetni, így a szerződések 6 milliárdos értéke minden bizonnyal még nagyobbra fog nőni - jegyzi meg az mfor.hu.