Új esély a magyar lottózóknak - pénteken rekordnyereményt sorsolnak

Mindössze nyolc hét halmozódás után elérte maximumát az Eurojackpot főnyereménye, az e heti várható jackpot bruttó 90 millió euró, azaz közel 30 milliárd forint. A magyar szerencsejátékok történetében egyetlen játékos sem nyert még ekkora összeget - adta hírül a Szerencsejáték Zrt.
Domokos Erika, 2019. augusztus 22. csütörtök, 10:21
Fotó: Getty Images

Az előző játékhét során ismét nem született telitalálatos szelvény az Eurojackpoton, így tovább emelkedett a játék várható főnyereménye. 2019-ben ez a második alkalom, hogy az Eurojackpoton elérhető legmagasabb összegért, azaz 29,2 milliárd forintért játszhatnak pénteken a játékosok - írta a magyar szerencsejáték szervezet közleményében.

Az elmúlt évek várható jackpotjait vizsgálva változatos kép rajzolódik ki: míg 2017-ben egyetlen alkalommal sem, addig 2018-ban többször is előfordult, hogy több mint 29 milliárd forintot ért a helyesen megtippelt 5+2 nyerőszám. A tavalyi esztendőben arra is volt példa, hogy a 90 millió eurós főnyeremény egymást követő hét héten át volt elérhető.

A játékkal kapcsolatban további érdekesség, hogy ugyan a főnyeremény lehetséges összege maximum 90 millió euró, a halmozódás nem feltétlenül ér véget. Amint a játék heti jackpotja eléri a 90 millió eurót, azt követően - amennyiben továbbra sincs telitalálat - a II. nyerőosztály nyereményalapja emelkedik tovább - ismertették a közleményben.

Az Eurojackpot jelenleg 18 országban játszható (Izland, Finnország, Norvégia, Svédország, Dánia, Észtország, Lettország, Litvánia, Hollandia, Németország, Csehország, Magyarország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Olaszország, Spanyolország és Lengyelország). Egy alapjáték ára 2 eurónak megfelelő összeg forintban. A sorsolást pénteken tartják. A játékban Az "A" mezőn 50 számból ötöt, a "B" mezőn pedig 10 számból kettőt kell megjelölni. Akkor lehet nyerni a hetente megrendezett sorsoláson, ha az "A" és "B" mezőben elért találatok száma legalább három - derül ki az Szrt. honlapjáról.

HOZZÁSZÓLÁSOK