Az Ötöslottó után a kaparósokkal játszanak legszívesebben a magyarok, éppen ezért a Szerencsejáték Zrt. időről időre új termék kibocsátásával kedvez a játékosoknak. Most ennek jegyében dobják piacra péntektől a Kincseskamra sorjegyeket, amelyek főnyereménye 75 millió forint - írja közleményében az állami cég.

A Szerencsejáték Zrt. friss kutatása szerint itthon a megkérdezettek 79 százaléka szokott kaparóst venni. Közülük 19 százalék igen elkötelezett vásárló, aki hetente játszik, 22 százalék pedig havi rendszerességgel vásárol sorsjegyet. A felmérésből az is kiderül, hogy legtöbben egy pozitív esemény, vagy csupán egy derűs nap alkalmával próbálnak szerencsét sorsjeggyel, a játék tehát a jókedvhez és az élményhez kapcsolódik, a pénzszerzési lehetőség csupán másodlagos faktor a döntésnél.

Az új sorsjegyek népszerűsége általában hamar megugrik; tízből nyolc sorsjegy-játékos szokott legalább alkalmanként vásárolni a legújabb kaparósból, 19 százalékuk kifejezetten rendszeresen választ az új sorsjegyek közül, a leginkább elkötelezett sorsjegy játékosoknak pedig közel fele próbálja ki őket rendszeresen.

A hazai lottótársaság újonnan kibocsátott Kincseskamra elnevezésű sorsjegye kétezer forintba kerül, 10 darab egyszerű játékot tartalmaz és akár 75 millió forintot is lehet vele nyerni. Az 1., 3., 5., 7. és 9. játékban az a termék nyer, ahol a játékos egy játékban a kaparófelület alatt 3 egyforma szimbólumot talál. A 2., 4., 6., 8. és 10. játékban pedig az, amelyen a játékos egy játékban a kaparófelület alatt a "NYERŐ SZÁMOK" felirat által rejtettek valamelyikét megtalálja az "ÖN SZÁMAI" felirat alatti számok között.