Esélyhez jutnak a gondban lévő lottózók

A Szerencsejáték Zrt. bónuszjutalékot tartalmazó hálózatvédelmi és fejlesztési akciótervvel segíti a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került értékesítő partnereit, akiktől a munkahelyek megtartását, valamint a szolgáltatások színvonalának emelését kérik a támogatásért.
Rácz Gergő, 2020. május 25. hétfő, 14:25
Fotó: Napi.hu

Czepek Gábor vezérigazgató elmondta, az akcióterv összesen több mint 5 milliárd forint értékű többletjutalékot juttat a kiemelt kis- és középvállalkozó partnereknek, akik ötezer alkalmazottjuk megtartása mellett a járvány következtében elmaradt bevételeiket is visszapótolhatják - közölte a társaság bejelentését az MTI.

A koronavírus-járvány okozta ügyfélforgalom visszaesés és az elmaradt sportesemények miatti sportfogadási kínálat csökkenés jelentős negatív gazdasági hatásokat gyakorolt a nemzeti lottótársaság kis- és középvállalatokból álló értékesítőpartneri hálózatára, valamint árbevételének alakulására.

Már a járvány első napjaiban visszaesést tapasztaltak a sportfogadási piacon a labdarúgó események szüneteltetése miatt, emellett a kijárási korlátozásokkal egy időben lecsökkent a lottózók személyes forgalma is, így átlagosan 30 százalék körüli volt az árbevétel-csökkenésük május közepéig.

A digitális értékesítési csatornák előtérbe helyezése enyhíteni tudta a bevételek kiesését, sok játékos szívesen váltott az online, illetve sms-alapú szolgáltatásokra. A lottójátékoknál csekély volt a visszaesés, mivel a játékosok átálltak a digitális fogadási módokra. A sportfogadások több mint fele érkezik az interneten az eddigi 30 százalék helyett, a kizárólag személyesen elérhető sorsjegyek esetében azonban 40-50 százalék körüli a visszaesés.

Czepek kiemelte, a járvány idején alapfeladat az értéket képviselő kereskedelmi hálózatuk védelme, ugyanakkor a gazdasági visszaesés ellenére nem adják fel a modernizációra és dinamizálására vonatkozó elképzeléseiket sem.

A társaság ezért - a kormányzati gazdaságvédelmi intézkedésekre is tekintettel - kidolgozta a 2020-2021-re vonatkozó hálózatvédelmi és fejlesztési akciótervét, amelyhez május 25. és június 5. között várják a csatlakozókat.

Az akcióterv a teljes termékpalettát értékesítő, kkv-szektorba tartozó kiemelt partnerek számára vált elérhetővé hétfőtől. Az érintett vállalkozók összesen 2404 értékesítési pontot üzemeltetnek, valamint a Szerencsejáték Zrt. árbevételének 65 százalékát adják és mintegy 5 ezer munkavállalót foglalkoztatnak.

A Szerencsejáték Zrt. az akcióterv keretében év végéig három idősávban csökkenő mértékű extra bónusz jutalékhoz juttatják kkv partnereiket, a kezdeti időszak magasabb jutalékai így elősegítik a gazdasági visszaépülés gyorsított ütemét.

A csatlakozók pedig vállalják, hogy egyetlen munkavállalót se bocsátanak el, emellett magasabb színvonalon folytatják az értékesítést részletesen meghatározott fejlesztési elemekkel: például mindenhol lehetővé téve ügyfeleiknek a kártyás fizetést, valamennyi értékesítési ponton megjelenik a vezeték nélküli internetelérés, valamint fejlesztik a Szerencsejáték Zrt. egységes arculati elemeit.

HOZZÁSZÓLÁSOK